• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sada je Real gazda

Autor mondo.rs

"Omaž fudbalu", "Nepobedivi"... nižu se u španskim listovima pohvale na račun igre i pobede "kraljevskog kluba" u El Klasiku.

Subotnji El Klasiko ponudio je gledaocima najbolje što fudbal trenutno ima. Dvojicu najboljih igrača na svetu, najskuplji, a ujedno i najbolji tim na svetu, četiri gola, preokret...

Utakmica za pamćenje počela je golom Barselone, a završila se pobedom Reala. Trijumf šampiona Evrope mogao je da bude i značajno ubedljivi od konačnih 3:1, kao što je meč mogao da ode i u drugom pravcu da Kasiljas nije čudesno "skinuo" Mesiju zicer.

Ostavimo po strani ono što je moglo da se dogodi zbog onoga što je viđeno, a viđena je na momente potpuno superiorna igra Madriđana. Kataloncima su ponovo pripale brojke (57 odsto posed lopte, rekord Klaudija Brava), ali se one ipak ne računaju u konačnom zbiru.

Bodovi su ostali na Bernbeuu, koji je dugo slavio. Kristijano Ronaldo pogodio je i na 11. uzastopnoj utakmici, Isko potpuno nadomestio izostanak Gereta Bejla i terao rivale na greške, Luka Modrić odigrao je bukvalno bez greške (45 dodavanja - sva uspešna), Toni Kros nastupio je skoro kao Hrvat (57 tačnih dodavanja od 59...).

Dan posle, mediji pišu o igri kraljevskog kluba u superlativima.

"Omaž fudbalu", naslov je kojim se Marka detaljno osvrće na utakmicu, uz konstataciju da je Real bio bolji od rivala u svemu.

"'Bernabeu' je uživao u svemu o čemu navijači Reala sanjaju", piše taj list, ističući "superiornu pobedu i slavlje navijača kao u noći najboljih evro-utakmica". "I sve to tri dana posle osvajanja Enfilda", konstatovano je.

"Od kada je Gvardiola otišao, Real gazduje 'El Klasikom'", piše "As", uz zanimljiv osvrt:

"Barselona je odigrala 15 derbija sa Pepom Gvardiolom i izgubila samo dva. Bez njega, od 2012, deset puta je igrala protiv Reala, a Madriđani su je već pobedili pet puta, uz dva remija".

Istovremeno, "Mundo Deportivo" takođe svaljuje krivicu za poraz Barselone na leđa njenog trenera, Luisa Enrikea.

"Prosečna Barselona dobro se borila u prvom poluvremenu, ali je u drugom nadigrana. Nejmar je postigao najbrži gol u derbiju u Madridu, a Luis Suarez imao je obećavajući debi. Luis Enrike odlučio je da počne meč sa iskusnijim igračima i veteranima", zaključeno je, uz jasnu aluziju na činjenicu da je Ćavi bio u startnoj postavi, a novajlija Ivan Rakitić na klupi.

Uteha Barseloni je da je i dalje prva na tabeli, ali sada sa samo bodom prednosti u odnosu na zahuktali Real, kome će malo ko moći da parira ove sezone kada bude igrao kao u subotu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC