• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo u Srbiji dele igrače na mlade i stare"

Autor mondo.rs

Kapiten Čukaričkog Igor Matić (33) još jednom je ovog vikenda pokazao klasu, pa za MONDO govorio o starosnim podelama igrača i o tome zašto utakmica Partizan - Bešiktaš nije prikaz realnosti srpskog fudbala.

 "Samo u Srbiji dele igrače na mlade i stare" Izvor: MN PRESS

Iskusni fudbaleri obeležavaju i tekuću superligašku sezonu, navodeći na jasan zaključak da su najbolje što domaći fudbal ima.

Tu tezu dokazao je Nikola Drinčić, "bombom" kojom je rešio derbi. Dokazao je i letnji prelazni rok na "Marakani", u vidu velike rupe nastale odlascima Nenada Milijaša, Dragana Mrđe, Miloša Ninkovića... Na isti zaključak upućuje i lista strelaca, na kojoj je među četiri golgetera samo jedan mlađi od 28 godina.

Kapiten Čukaričkog Igor Matić postigao je ove sezone sedam golova na 11 mečeva u Superligi i Kupu. U subotu, na Karaburmi, demonstrirao je i klasu i formu, postigavši dva pogotka, uz asistenciju.

Plesao je po terenu.

"Prijaju mi pohvale, sve je to OK, lepo je kad čovek igra dobro, ali očekujem da pre svega ekipa i ja nastavimo ovako. Dugo igram fudbal i zaista se ne opterećujem listom strelaca. Zna se šta je najvažnije - da Čukarički opet igra Evropu", izjavio je Matić u nedelju za MONDO.

"Brđani" su počeli sezonu u promenljivoj formi, nakon eliminacije iz borbe za Ligu Evrope. U poslednja četiri kola osvojili su devet bodova i vratili se među najbolja četiri na tabeli.

"Imamo zaista dobru ekipu i dobre pojedince. Sada nam je cilj da nastavimo kontinuitet i da svakoj utakmici pristupimo kao meču protiv OFK Beograda. Na Karaburmi smo znali protiv koga igramo, spremili se za brz i poletan tim rivala i ušli čvrsto. Brzo i na vreme smo poveli i zasluženo pobedili".

Tokom duge karijere, Matić (33) je promenio veliki broj klubova (Zemun, OFK, Kaen, Banat, Megasport (Kazahstan), Grbalj, Mogren, Napredak) i nastupao za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Bio je učesnik i Olimpijskih igara u Atini.

Sa ogromnim iskustvom, uz Nenada Mirosavljevića (37) i još nekoliko saigrača od velike je pomoći mlađim fudbalerima Čukaričkog. Značaj tog odnosa u svlačionici posebno ističe.

"Jako je važno i za ekipu i za individualni razvoj da postoji dobra relacija iskusnih i mladih igrača. Ja sam debitovao u Zemunu 1998. i tada sam imao uz sebe Dragana Mladenovića, Dejana Ilića i druge. Od njih sam mnogo učio i oni su bili ti koji su i meni i ostalim mladim igračima pokazali kako bi trebalo da se mladi igrač ponaša i kako mu se pomaže", rekao je Matić i u dahu nastavio:

"Mladi igrači moraju da uče od nekoga, da stasaju. To je neophodno i zato mislim da je loše da se jedino u Srbiji pravi podela na to ko je mlad, a ko je star igrač. Jedino možeš ili ne možeš i samo je to važno"

Najefikasnijeg vezistu u Srbiji ljuti razvrstavanje igrača prema godinama, a ne prema onome šta pružaju na terenu.

"Kada pogledam, jasno vidim da su igrači između 28. i 30. godine na vrhuncu karijere. Sve dok igrač pruža ono što se očekuje i sve dok igra dobro na terenu - starosna granica ne bi smela da bude važna. Samo učinak".

Izvor: MN PRESS Kao slikovit primer, Matić pruža i nedavnu utakmicu Partizana i Bešiktaša, koju su crno-beli glatko izgubili četiri dana posle pobede u derbiju, sa trojicom fudbalera rođenih 1996. godine u startnoj postavi.

"Utakmica u Humskoj dobar je primer za to što govorim. Tvrdim da rezultat ne bi bio takav i da poraz ne bi bio toliko ubedljiv da su Saša Ilić i Petar Grbić bili na terenu od početka. Možda bi izgubio, ali bi Partizan sigurno pružio jači otvor. Zato ta utakmica nije realnost srpskog fudbala, iako se i tako naziva", rekao je kapiten Čukaričkog i podvukao:

"Godine nisu bitne. Ako Toti može da igra sa 38 godina u Romi, da pogađa u Ligi šampiona, da daje, da namešta golove i dok može da pruža ono što se očekuje - on je u tom trenutku najbolji. Naravno, jasno je kako posluje većina naših klubova i koji su ciljevi, ali, ponavljam, ne bi smela da se pravi podela na mlade i stare igrače".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC