• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi opet šokiran u Mančesteru!

Autor mondo.rs

Robin van Persi doneo Junajtedu bod, golom u 94. minutu derbija 9. kola Premijer lige. Čelsi poveo preko Drogbe, Ivanović isključen u finišu.

Neverovatno, neverovatno!

Mančester junajted u poslednjem napadu je izjednačio na 1:1 i "iščupao" bod u susretu sa liderom Čelsijem na Old Trafordu.

Branislav Ivanović dobio je crveni (drugi žuti) karton zbog faula na Anhelu di Mariji, Argentinac je izveo "skraćeni" korner, a Tibo Kurtoa posle bravurozne parade kod udarca glavom Maruana Felainija, nije mogao da zaustavi i topovski šut Robina van Persija, iz odbitka sa svega šest metara.

Holandskom napadaču to je bio tek treći gol u aktuelnom prvenstvu Engleske.

Tako su "crveni đavoli" u 94. minutu sprečili da Čelsi (23) stekne čak šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Sautempton (19). Njima samima to je donelo pomak na osmo mesto sa 13 bodova.

Prošle sezone u ovoj fazi takmičenja, sa jeftinijim sastavom i Dejvidom Mojesom na klupi, Mančester junajted imao je bod više!

Čelsi je do danas dobio sedam utakmica Premijer lige i samo jednu odigrao nerešeno, takođe u Mančesteru pre pet nedelja, kada je Frenk Lampard pet minuta pre kraja dao izjednačujući gol za Siti.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Rafael, Smoling, Roho, Šo, Blind, Felaini, Januzaj, Di Marija, Mata (od 67' Vilson), Van Persi.

ČELSI: Kurtoa, Ivanović, Teri, Kejhil, Filipe Luis, Matić, Fabregas, Vilijan (od 90+3' Zuma), Oskar (od 67' Mikel), Azar (od 90' Širle), Drogba.

Tim Žozea Murinja poveo je preko njegovog dugogodišnjeg aduta Didijea Drogbe u 53. minutu, na odlično izveden korner Seska Fabregasa!

Veteran iz Obale Slonovače otišao je na "prvu" stativu, pratio ga je omaleni Rafael da Silva, pored koga mu nije bilo teško da zahvati loptu glavom i smesti je u bliži ugao nemoćnog Davida de Hee.

Taj korner izrodio se iz akcije u kojoj su "plavci" imali najbolju šansu utakmice, do tog trenutka - Eden Azar sa levog boka je ušao u sredinu, razmenio dupli pas sa Drogbom i onda se oslobodio Krisa Smolinga, ali u situaciji "jedan na jedan" nije uspeo da nadmudri španskog golmana.

Drogba (36), povratnik u Čelsi posle jedne sezone provedene u Kini i jedne u Galatasaraju, upisao se u strelce prvi put ove sezone. Prethodno je u Premijer ligi skupio pet nastupa u ukupnom trajanju od 26 minuta!

Ivanović je u 69. minutu imao šansu da možda i reši meč, pošto je odvezao "slalom" po desnom krilu i kroz kazneni prostor, ali onda iz teške pozicije nije mogao precizno da šutira, pa je lopta paralelno sa gol-linijom otišla na drugu stranu terena.

ZAGRLJAJ TRENERA

Malo je menadžera rivalskih timova sa kojima je Žoze Murinjo u dobrim odnosima, ali Luj van Gal je čovek prema kome oseća samo zahvalnost i poštovanje.

Murinjo je Holanđaninu bio asistent u Barseloni od 1997. do 2000. godine, učio ga pravom poslu, davao mu stalno nova, značajnija zaduženja i čak puštao da samostalno vodi neke utakmice manjeg značaja. Zato i ne čudi njihov zagrljaj ispred svlačionica, uoči današnjeg meča na Old Trafordu.

Mančester junajted do opisane akcije za 1:1 nije imao stoprocentnih prilika za izjednačenje, a od onoga što su puleni Luja van Gala uspeli da iskreiraju, izdvajamo Van Persijev šut iskosa u 78. minutu i sigurnu intervenciju dobro postavljenog Kurtoe.

Domaćin je bio bez suspendovanog Vejna Runija i povređenog Radamela Falkaa, dok u redovima "plavaca" nije bilo povređenog Dijega Košte, najboljeg strelca lige sa devet pogodaka, koliko je postigao i Serhio Kun Aguero iz Mančester sitija.

Oba tima su u prvom poluvremenu imala po jednu stoprocentnu šansu - Junajted u 23. minutu, kada je Kurtoa istrčao i grudima zaustavio oštar šut Van Persija, malo iskosa sa leve strane.

Revanširao mu se u 41. minutu De Hea, kada je nogom sprečio da Drogba sa 13-14 metara pogodi sam levi ugao. Iskusnog centarfora sjajno je uposlio Oskar, a Rafael zakasnio sa uklizavanjem.

Pred golom Junajteda se u 36. minutu dogodio sporni momenat. Fabregas je izveo "skraćeni korner", a dvojica defanzivaca Čelsija - Ivanović i Džon Teri - završili na zemlji posle rvačkih zahvata Smolinga, odnosno Markosa Roha.

Penali su svirani i za manje prekršaje, posebno su po to tome poznate engleske sudije, ali Fil Daud ovog popodneva nije bio spreman da pokaže na "belu tačku".

Ranije u nedelju odigrane su još dve utakmice 9. kola (Barnli - Everton 1:3 i Totenhem - Njukasl 1:2), a u ponedeljak od 21.00 sastaće se Kvins Park Rendžers i Aston Vila.

Naredno kolo, u nedelju od 14.30 časova, donosi veliki gradski derbi: Mančester siti - Mančester junajted!

TABELA: Čelsi 23, Sautempton 19, Mančester siti 17, Vest Hem 16, Arsenal 14, Svonsi 14, Liverpul 14, Mančester junajted 13, Everton 12, Hal 11, Totenhem 11, Stouk 11, VBA 10, Njukasl 10, Aston Vila (-1) 10, Kristal Palas 9, Lester 9, Sanderlend 8, Barnli 4, KPR (-1) 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC