• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Perović: Pižonov kvalitet je naš adut

"Iskustvo i kvalitet našeg trenera je veliki adut", kaže napadač Crvene zvezde pred meč u Velenju, na koji će vjerovatno putovati i Delije.

 Perović: Pižonov kvalitet je naš adut Izvor: MONDO

Slavko Perović sa osmijehom na licu reagovao je na konstataciju da "mnogi već znaju sastav Crvene zvezde za utakmicu sa Rudarom u četvrtak".

Napadač crveno-bijelih poručuje da će mnogi biti iznenađenje postavom koju će trener Vladimir Petrović Pižon izvesti 16. jula u 20 časova, kada u Velenju bude počeo prvi od dva meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope (eks Kup UEFA).

Perović se, pored faktora iznenađenja, uzda i u kvalitete svog trenera.

"Iskustvo i kvalitet našeg trenera je veliki adut. Sigurno je da imamo kako da iznenadimo one koji kažu da već znaju sastav i formaciju, taktiku", kroz osmijeh je rekao mladi reprezentativac Srbije.

"Jedno je sigurno. Potreban nam je gol na prvom meču da bismo se lakše i ljepše osjećali pred revanš", dodao je Perović, povratnik sa pozajmice u Napretku prošle sezone.

Čiji gol?

"Nije bitan strijelac, bitna je Zvezda. Lični učinak će doći kroz uspjeh ekipe, to svi znamo".

U taboru Crvene zvezde rijetko se može čuti izjava oprečna ovoj, Perovićevoj:

"Rekli smo sto puta i ponoviću još jednom. Rudar zaslužuje respekt i dobiće ga ali svakako ćemo pokazati da imamo kvalitet i da smo bolji. To mora da se dokaže na terenu u 180 minuta borbe a ne izjavama po medijima. Zato mi i ne pričamo po novinama već ćemo pričati na terenu".

Svi u klubu svjesni su da, poslije sezone na ivici egzistencije i kolapsa protiv Apoela prošlog ljeta u kvalifikacijama za Kup UEFA, nisu u situaciji da prijete nikome, pa ni timu iz Velenja.

Za Perovića respekt ne podrazumijeva i strah.

"Mislim da je glupo da pored beogradske Marakane i atmosfere koju prave Delije na svakom meču, mi imamo problem od onoga što nas čeka pred tribinom na koju staje 2.500 navijača. Svaka čast pristalicama Rudara, ali veći pritisak će biti na domaćoj ekipi. Na nama je da kako znamo i umijemo položimo taj test koji neće biti lak. Ne želim da se ponovi onaj užas od prošlog ljeta", sjeća se Perović eliminacije od Apeola (2:2, 3:3), koja je dovela do smjene rukovodstva (Spasojević, Bunjevčević), a kasnije povukla lavinu događaja koji su umalo doveli do bankrota kluba.

DELIJE, IPAK, PUTUJU U VELENJE?

Nezvanično, iako zabrana organizovanih putovanja na gostovanja za navijače Crvene zvezde, zbog nemira na utakmici sa Arisom u Solunu (8. novembar 2007) i dalje važi, Delije se spremaju na put u Velenje, ali ne u organizaciji kluba, već samostalno.

To, ipak, ne znači da klub neće snositi posljedice, ukoliko dođe do novih nereda.

Pored navijača iz Beograda, u Velenje će doputovati i oni iz Slovenije, Austrije, Švajcarske, ali zbog sankcija UEFA, domaćin nije dužan da obezbijedi ulaznice za gostujuće fanove, tako da će svako morati da se snađe kako zna i umije da uđe na jednu jedinu tribinu koja postoji i koja prima 2.500 gledalaca.

"Rudari" su u nedelju odigrali prijateljski meć na Bledu protiv Šenčura i pobijedili 4:1, a trener Marijan Pušnik na teren je izveo dva tima, koja su odigrala po poluvrijeme.

Samo je golman Savić branio 90 minuta, a Mahmutović igrao duže od 45, jer je kao rezerva ušao još u prvom poluvremenu.

Šenčur je poveo, a potom su strijelci za Rudar bili igrači koji su igrali drugih 45 minuta: Grbić, Kolsi, Đukić i Prašnikar.

PRVO POLUVRIJEME: Savić, Jeseničnik, Kreft, Stojnić, Sulejmanović, Tolimir, Mujaković, Renato, Trifković (Mahmutović), Lo Duka, Mešić.

DRUGO POLUVRIJEME: Savić, Dedić, Cipot, Vrenko, Golob, Kolsi, Grbić, Omladić, Đukić, Prašnikar.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC