• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija suspendovan jer je žurio na koncert!

Autor mondo.rs

Marka Klatenburga nećemo gledati narednog vikenda na terenima Premijer lige, jer je napravio dva prekršaja posle utakmice Vest Bromvič Albion - Kristal Palas.

Mark Klatenburg suspendovan je i neće suditi nijednu utakmicu Premijer lige narednog vikenda, a možda i duže od toga, u zavisnosti kakvu presudu bude donela FA.

Naime, jedan od vodećih arbitara u Engleskoj, a i šire, napravio je dva prekršaja u jednom danu: Prvo je pola sata pričao telefonom sa menadžerom Kristal Palasa, Nilom Vornokom, neposredno posle utakmice sa Vest Bromvič Albionom (2:2), a potom je seo u svoj automobil i otišao u rodni kraj, na sever Engleske, gde je slušao muzičara Eda Širana uživo.

Biće kažnjen i zbog prvog i zbog drugog prestupa.

Menadžeri Premijer lige smeju da razgovaraju sa sudijama posle 30 minuta od završetka utakmica, ali ne preko telefona i uz obavezno prisustvo "svedoka", a to su u arbitrovom slučaju njegovi asistenti. Međutim, kako je Klatenburg žurio na koncer engleskog kantautora, razgovor sa Vornokom obavio je preko telefona, što je zabranjeno.

Takođe, za razgovor na relaciji menadžer - sudija, potrebna je posebna dozvola sudijske organizacije, a ni to nije bilo ispoštovano ovom prilikom.

Sam odlazak sa stadiona u kolima je takođe prekršaj, jer pravila Premijer lige obavezuju sudije da na utakmicu dođu zajedno, u oficijelnom autobusu i da u istom napuste stadion, zbog lične bezbednosti.

Klatenburg je "zapalio" iz Birmingema punim gasom i to će ga koštati... Koliko? Videćemo.

Prema Vornokovom mišljenju, a s njim se slaže dobar deo fudbalske javnosti u Engleskoj, Klatenburg je dva puta oštetio Kristal Palas. Jednom nije dosudio prekršaj nad Vilfredom Zahom za najstrožu kaznu, a potom nije sankcionisao faul Krejga Dosona nad Džulijanom Speronijem, koji je prethodio golu domaćina, uprkos tome što je Speroni potom morao da napusti teren zbog povrede.

VBA je u trenutku faula Dosona nad Speronijem smanjio na 1:2, a potom stigao do boda u nadoknadi vremena.

Nema dileme zbog čega je Vornok insistirao na razgovoru sa Klatenburgom, iako se ovom žurilo...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC