• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFK Beograd konačno odoleo Partizanu!

Autor mondo.rs

Partizan je posle poraza u Jagodini ponovo ostao bez bodova. Ovaj put bez dva. Crno-beli remizirali u Humskoj sa OFK Beogradom 1:1, u odloženoj utakmici 7. kola Superlige.

 OFK Beograd konačno odoleo Partizanu! Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Posle 17 vezanih poraza od Partizana, "romantičari" su u sredu, u odloženom meču sedmog kola Superlige, uspeli da odigraju 1:1 (0:1) sa crno-belima i tako prekinu seriju neuspeha .

Bod su i zaslužili!

Pre samo deset dana sve je izgledalo bajno za Partizan. Pobeda u "večitom derbiju" izdvojila ga je na liderskom mestu Superlige i malo ko je verovao da će crno-beli derbi sa Vojvodinom dočekati sa isto bodova kao Novosađani (po 25), a samo dva više od Crvene zvezde (23).

Pad forme došao je u najgore vreme po "parni valjak".

Očigledno previše istrošeni u duelu sa najvećim rivalom ušli su u utakmice sa Bešiktašom, Jagodinom i OFK Beogradom. Bilans iz tih susreta premali je da bi zadovoljio i najtolerantnije navijače Partizana. Crno-beli su izgubili dve utakmice i jednu remizirali, uz gol razliku 1:6.

A, već u nedelju na stadion Partizana dolazi zahuktala Vojvodina, u ovom trenutku sigurno najozbiljniji i najteži protivnik u Srbiji.

Pokušao je Marko Nikolić i određenim promenama u timu da pokrene svoje momke, ali nije uspeo. Tako govori rezultat. Nemanja Petrović, koji je dobio priliku na levom beku umesto Vladimira Volkova, odigrao je veoma dobro. U startnih 11 našao se i Nikola Ninković, ali je on zamenjen već posle prvog poluvremena.

Ovaj put crno-beli nisu imali ni sreće. Okvir gola je posle udaraca Nikole Drinčića i Petra Škuletića spasavao "romantičare", a među stativama je čuda pravio Stefan Čupić. Ipak, premalo je Partizan pokazao u prvom poluvremenu, kada je u finišu tog dela igre i primio gol posle vrlo lepe akcije i duplog pasa Komnena Andrića i Dejana Dražića.

Fudbaler koji je ponikao u školi FK Partizan matirao je Milana Lukača u 41. minutu.

Dejan Đurđević se za razliku od šefa stručnog štaba Jagodine Sima Krunića nije odlučio za "bunker". OFK Beograd je ušao u otvorenu borbu za bodove i to im se očigledno isplatilo.

Nekoliko hiljada navijača Partizana u Humskoj moralo je da sačeka drugo poluvreme kako bi gledalo igru koja je krasila crno-bele u prvih osam kola. Ulaskom Predraga Luke domaćin je dobio na agresivnosti, dok je Saša Ilić doneo precizan pas u napred. Šanse su se ređale, kao i promašaji. Tek u 65. minutu Danko Lazović je iskoristio bočni pas u kazneni prostor i smestio loptu u mrežu. Bio je to sedmi gol napadača Partizana u domaćem šampionatu, čime se izjednačio sa Petrom Škuletićem.

Umesto preokreta, "valjak" je nastavio sa promašajima, a onda i potpuno stao. Snage i znanja za još jedna pogodak nije imao.

Na Nikoliću ostaje da do nedelje oporavi ekipu i šok terapijom je podigne za meč jesenjeg dela sezone...

PARTIZAN: Lukač - Stevanović (od 46' S. Ilić), Ćirković, Stanković, Petrović - B. Ilić, Drinčić, Živković, Ninković (od 46' Luka) - Lazović, Škuletić (od 77' Fofana).

OFK BEOGRAD: Čupić, Vasilić, Antonov, Savić, Vasiljević, Zdjelar, Jovanović, Gajić, Andrić (od 66' Ješić), Janković (od 88' Alempijević), Dražić.

Kraj!

77' - Izlazi Petar Škuletić na terenu je Beko Fofana.

76' - Odlični Petrović se rešio dvojice igrača u plavo-belim dresovima na levoj strani, uposlio Lazovića na šesnaestercu, koji je pogodio samo spoljnu mrežu protivničkog gola.

72' - Mnogo, mnogo bolja utakmica u drugom poluvremenu. Ponovo su gosti bili u prilici, dobili su samo korner. Aleksandar Ješić je šutirao sa 20-ak metara, Lukač je bio na mukama, ali je uspeo da odbrani gol.

69' - Prva intervencija Lukača u drugom poluvremenu posle šuta Gajića.

68' - Velika prilika za Partizan i nova stativa! Lazović je odigrao sa Škuletića u sredinu, ali je Čupić bio na mestu i uz dozu sreče spasao gol, jer se lopta odbila do stative.

65' - GOOOOOOL! Nije izdržala odbrana OFK Beograda pod naletima fudbalera Partizana. Nemanja Petrović je uputio sa leve strane loptu u kazneni prostor, Škuletić je zakasnio na "prvoj stativi", ali nije Danko Lazović na "drugoj". Njegov sedmi gol u Superligi, toliko je postigao i Škuletić.

....
Izvor: YouTube


57' - Trese se prečka u Humskoj! Nikola Drinčić je snažno šutirao iz "slobodnjaka" - pogodio je okvir gola!

50' - Dosta agresivniji Partizan nego u prvih 45 minuta, ali i dalje bez konkretne prilike.

Trener Marko Nikolić napravio je dve izmene. Predrag Luka je zamenio Ninkovića, a Stevanovića Saša Ilić.

- Počelo je drugo poluvreme!

43' - Dve prilike za Partizan, ali je junak Stefan Čupić. Prvo je zaustavio udarac Andrije Živkovića, a nedugo posle i pokušaj Branka Ilića.

41' - GOOOOOL! Najlepša akcija na utakmici i uspešna realizacija OFK Beograda. U tri poteza su Dejan Dražić i Komnen Andrić izbacili celu odbranu Partizana. Usledio je "dupli pas" na ivici kaznenog prostora, po sredini gola, loptu je dobio Dražić i vrlo lepo matirao Milana Lukača.

...
Izvor: YouTube


32' - Početak je nagoveštavao zanimljiv duel, ali od toga nema ništa, za sada. Nema ni prilika...

20' - Najbolja šansa u dosadašnjem toku utakmice. Petar Škuletić dobio je pas iza leđa odbrane OFK Beograda, izašao je samo ispred Čupića, koji je sačekao napadača Partizana, a zatim i odbranio njegov šut po zemlji.

...
Izvor: YouTube


11' - Partizan je imao priliku. Petrović i Ninković su kombinovali u visni kaznenog prostora na levoj strani, mladi bek je uputio centaršut ka Škuletiću, čiji udarac glavom nije bio precizan.

7' - Početak utakmice nagoveštava uzbudljivu i otvorenu borbu. Za sada se "romantičari" bolje snalaze. Janković je dobro tukao sa ivice kaznenog prostora, a Lukač paradom sprečio vođstvo.

5'- Uzvraća Partizan iz prekida. Drinčić je šutirao iskosa sa leve strane, malih problema je imao Čupić, ali se odbrana plavo-belih snašla izbacivanjem lopte u korner.

4' - Prilika za OFK Beograd. Gosti su prvi pripretili ozbiljno, ali nisu uspeli da iznenade crno-bele već u uvodnim minutima.

- Počela je utakmica!

- NEZVANIČNO! Pre utakmice u Humskoj, na Autokomandi je došlo do sukoba navijača Partizana i Crvene zvezde, koji su se vraćali sa Vračara, gde je njihov tim igrao meč osmine finala Kupa. U obračunu dve grupe, navodno, iz vatrenog oružja ranjen je mladić.

- Na stadionu Partizana nema mnogo gledalaca, svega 2-3.000.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC