• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varea: Otac u Džekinom dresu navijao za BiH na SP

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Željini navijači bolje pjevaju od navijača Sarajeva. Mesi je 10 koraka ispred Ronalda. Kada završim igračku karijeru ostaću živjeti u BiH, jer u Buenos Ajresu je puno kriminalaca", fudbaler Željezničara kaže Huan Manuel Varea.

Huan Manuel Varea u nedjelju će ući u istoriju sarajevskih derbija kao Argentinac koji će se okušati u "utakmici svih utakmica" u Bosni i Hercegovini. Jedna od najvećih uzdanica Fudbalskog kluba Željezničar u 104. prvenstvenom derbiju sa Sarajevom nada se kvalitetnom meču.  

"Biće dobra utakmica, jer i Sarajevo i Željezničar imaju dobre igrače. Nadam se da ćemo pobijediti. Ipak, u derbiju se nikada ne zna. Bit će teška utakmice. No, samo je bitno pobijediti“, rekao je Varea.

MESI

Temperamentan i karakterističan Latinoamerikanac naglašava i da je njegov "zemljak" Lionel Mesi daleko bolji fudbaler od Portugalca Kristijana Ronalda. "Kao Argentincu, logično, bolji je Mesi. No, ne samo zbog toga, meni je Mesi zaista bolji, i individualno i kao igrač koji igra za ekipu. On i Ronaldo su dva najbolja fudbalera na svijeta. Međutim, Mesi je 10 koraka ispred Ronalda", smatra Varea.

Sarajevski derbi, kako kaže, na jedan način može uporediti sa argentinskim Superklasikom, najvećim svjetskim derbijem, utakmicom Boka Juniorsa i River Plejta, ljutih rivala iz Buenos Ajresa.  

"Da, ovdje je ova utakmica kao u Argentini Superklasiko. Pratio sam nekoliko sarajevskih derbija putem televizije.  Atmosfera je dobra. Pun stadion. Čuo sam da navijači Želje bolje pjevaju", kroz smijeh kazao je Varea.

Na pitanje za koga navija fudbaler iz Buenos Ajresa koji će narednog vikenda po prvi puta nastupiti u vječitom bh. derbiju, Boku ili River, bez imalo smijeha na licu, odgovorio je:  

"Uvijek za Boku! U Argentini postoji samo jedna ekipa, Boka".

Pratio je utakmicu Argentina - BiH (2:1) u prvom kolu Svjetskog prvenstva igranu 15. juna ove godine na stadionu "Marakana" u Rio de Žaneiru.  

"Navijao sam za Argentinu, moj otac za BiH?! On mrzi kako igra Argentina. Kaže imamo dobre igrače, ali nemamo ekipu. I zato uvijek navija protiv reprezentacije Argentine. Bilo je tako i za vrijeme SP. Donio sam mu dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. U dresu BiH, sa brojem 11 i Džekinim imenom, gledao je utakmicu i protiv Argentine, te navijao za BiH", pričao je Varea.  

Ovaj 29-godišnjak tvrdi da će i po okončanju igračke karijere ostati živjeti u BiH. Prije svega, zbog sigurnosti, "jer je u rodnom Buenos Ajresu pet puta pljačkan tako što su mu kriminalci stavljali pištolj na glavu i život mu je visio o koncu".  

"Meni je ovdje dobro. Mirno je za razliku od života u Buenos Ajresu u kojem živi 13 miliona ljudi. Tamo je puno kriminalaca, lopova. Nemaš sigurnost kao čovjek. Bolje mi je živjeti ovdje", zaključio je Varea, čija je supruga Širokobriježanka.

Utakmica 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Sarajeva igra se u nedjelju, 2. novembra, sa početkom u 13:30 sati.

Nakon 12. kola Željezničar je na trećem mjestu prvenstvene tabele sa 26 bodova, koliko ima i drugi Zrinjski, odnosno bodom manje od lidera Širokog Brijega. Sarajevo je u 12 ovosezonskih prvenstvenih utakmica prikupilo 23 boda i na petom je mjestu tabele.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC