• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Evo zašto sudi Đokić, a ne Mažić!

Autor mondo.rs

Tema dana u srpskom sportu, nažalost, jeste odluka o tome ko će suditi utakmicu Partizan - Vojvodina. MONDO je potražio zvanično objašnjenje i dobio.

 MONDO: Evo zašto sudi Đokić, a ne Mažić! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Zašto derbi utakmicu 11. kola Jelen Superlige, između dva vodeća tima, Partizana i Vojvodine, ne sudi Milorad Mažić? I ne samo to, zašto sudi Nenad Đokić?

Ova dva pitanja obeležila su ovu subotu u srpskom fudbalu i, možemo slobodno da konstatujemo, da nešto nije u redu čim se o tome toliko piše, čita i komentariše.

MONDO je u sudijskoj organizaciji potražio odgovore na ova dva pitanja. Prvo smo razgovarali sa predsednikom Sudijske organizacije FSS, Bogoljubom Stepanovićem, koji nas je uputio na člana tog tela, Zorana Petrovića rečima:

"Nisam učestvovao u delegiranju, niti sam prisustvovao sastanku o kom govorite, molim vas pozovite mog kolegu Zorana Petrovića".

Zoran Petrović, naš nekada cenjeni i proslavljeni arbitar, ponudio nam je odgovore na oba pitanja.

Prema njegovim rečima, ovog vikenda najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića neće biti na superligaškim terenima zbog povrede, s tim da nam Petrović nije dao odgovor na pitanje da li bi Mažić sudio derbi u Humskoj da je zdrav.

Rekao je...

"Mažić se na vreme javio i rekao da ima povredu, zato ne sudi. A, da li bi sudio derbi, ne znam, ne odlučujem ja o tome", rekao je Petrović kratko za MONDO.

Na pitanje: "Da li je opravdana zabrinutost, pa i negodovanje, dela javnosti zbog toga što je za derbi delegiran Đokić, koji je u prošlom kolu poništio regularan gol Donjeg Srema na gostovanju Crvenoj zvezdi?", odgovor je bio konkretan:

"Ne razumem zabrinutost i apsolutna je laž da je Đokić odgovoran za tu grešku. Odgovoran je njegov asistent, koji je kažnjen. Jedina Đokićeva 'greška' bila je što je u tom trenutku bio na terenu i sudiju utakmicu u kojoj je previd napravio pomoćni sudija. Mi smo ozbiljni ljudi i kada ocenjujemo rad sudija ne ocenjujemo grupu, nego pojedince. Đokić nije napravio grešku u korist Crvene zvezde i ko to kaže, govori laž", ponovio je Petrović.

Đokić je, inače, ove nedelje već sudio u Humskoj, utakmicu Partizan - OFK Beograd koja je završena rezultatom 1:1, međutim tu se radilo o meču koji je odložen i za koji je delegiranje obavljeno nedeljama ranije.

Ipak, znajući kakva atmosfera vlada u srpskom fudbalu, naročito koliko su nezdravi odnosi između Partizana i Crvene zvezde, pod pretpostavkom da bi u javnosti mogla da se stvori polemika oko toga "a, zašto baš Đokić?", možda je Sudijska komisija derbi u Humskoj mogla da dodeli nekom drugom sudiji, a ima ih 25.

Ovako, u kombinaciji sa nezvaničnom vešću da se Mažić povredio (ljubitelji teorije zavere sigurno su pomislili "jeste, kako to baš sad?"), delegiranje Đokića samo je odvelo priču u pravcu u kom nije trebalo i pojačalo pritisak na Užičanina, koji je svakako bio meta kritika zbog objektivne odgovornosti za propust u Ljutice Bogdana, iako greška nije bila konkretno njegova. Trebalo je, svakako, obavestiti javnost da je Mažić povređen i da su zato, a ne zbog ne znamo kojih razloga, Đokiću dodeljeni Mažićevi evro-asistenti, u koje FSS ima najviše poverenja, a to su Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Tako bi se i prostor za spekulacije sveo na minimum, a njih će uvek biti, pa ih tako ni ovi redovi i objašnjenja neće ugasiti.

Jer... Ako sutra Đokić napravi grešku u Humskoj, malo ko će reći - ljudski je grešiti, ko radi taj i greši. A, u medijima će i dalje glavna tema biti sudijska organizacija, suđenje, itd, a ne igra, rezultat, strelac gola, asistent, najbolji igrač utakmice, tragičar, junak, mlada zvezda...

Na kraju, ali ne i najmanje važno, možda uopšte nije dobro što u sportskoj javnosti vlada uverenje da je baš Mažić trebalo da sudi ovu utakmicu. Zašto? Ako Mažić bude sudio svaki presudni meč u Superligi, on će jednog dana otići u penziju, a naš fudbal će ostati bez novog Mažića, koji je i sam u prošlosti, normalno, pravio greške u mečevima koji su se ticali titule.

Neka Partizan i Vojvodina u nedelju u 19 odigraju lep fudbalski meč, sa mnogo lepih poteza i golova, a neka sudija bude u poslednjem planu! Ako je moguće...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC