• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan prvi, Vojvodina razočarala!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Partizana zasluženo pobedili slabu Vojvodinu u derbiju jesenjeg dela prvenstva. Posle 11. kola Superlige "parni valjak" je opet usamljen na vrhu tabele, sa dva boda više od Zvezde i tri od Vojvodine.

 Partizan prvi, Vojvodina razočarala! Izvor: MN PRESS

Jedno odlično i drugo solidno, ali sigurno poluvreme - dovoljno Partizanu da prekine seriju neuspeha i da pobedom u derbiju protiv Vojvodine povrati prvo mesto u Superligi, ispušteno nekoliko sati ranije.

Partizan - Vojvodina 1:0 (1:0), rezultat koji možda i nije objektivan pokazatelj snaga, s obzirom da su crno-beli u prvom delu bili dosta bolji, a u nastavku bez većih problema i uzbuđenja na svojoj polovini kontrolisali situaciju na terenu.

Čovek odluke bio je Patar Škuletić. Najbolji strelac crno-belih osmi gol u JSL postigao je u 33. minutu, posle dodavanja Danka Lazovića. Ostaje dilema da li se napadač Partizana nalazio u ofsajdu. Komplikovanu situaciju nije mogao da reši ni usporen snimak, kao ni fotografija.

"Parni valjak" je napadao i propuštao prilike, dok su Novosađani bili potpuno bezopasni, osim u 50. minutu kada su u dva navrata stvorili gužvu ispred Milana Lukača.

Konkretnih prilika nisu imali!

Izvor: MN PRESS

Vojvodina je pre utakmice sa Partizanom važila za ekipu u sjajnoj formi. Igru koju je tim Zorana Marića demonstrirao pre dolaska u Beograda bila je najbolja i najlepša i to se reflektovalo na vrh tabele. "Lale" su sa crno-belima uoči derbija i 11. kola delile lidersko mesto. Čak su po ocenama bolje upućenih u fudbalska zbivanja u Srbiji bile i blagi favoriti, što zbog prikazanog u prethodnim kolima, što zbog krize u kojoj su se nalazili igrači Partizana.

Ali, za 90. minuta utakmice jesenjeg dela sezone, Vojvodina nije ništa pokazala. Partizan ju je nadigrao. Trener Marko Nikolić nadmudrio je kolegu Marića.

Crno-beli su u pravom momentu povratili snagu i trgli se iz zimskog sna u koji su prerano počeli da tonu. Odlično prvo poluvreme krunisano je samo sa jednim golom. "Samo" jer je strelac Škuletić mogao da se upiše još dva-tri puta. Prilike su imali Danko Lazović, Nikola Drinčić, Vojislav Stanković...

Vojvodina prethodno nije izgubila tri uzastopne utakmice od Partizana. Dobila je dva meča i u poslednjem remizirala. Očigledno da ovaj put nije mogla da se iznese pritisak. Igrači novosadskog superligaša sada su imali imperativ pobede, onaj koji nije bio prisutan ranijih godina. Bodovi su praktično značili jesenju titulu.

Trenutno stanje na tabeli (Partizan 28, Crvena zvezda 26, Vojvodina 25 bodova...) možda je i najrealniji pokazatelj snaga u Superligi. Crno-beli su pobedili Zvezdu i Vojvodinu sa po 1:0, dok su crveno-beli savladali "lale" u Novom Sadu 1:0.

PARTIZAN: Lukač - B. Ilić, Stanković, Ćirković, Petrović - Drinčić, Marković, Živković (od 89' Luka), S. Ilić (od 82' Pantić) - Lazović (od 77' Grbić), Škuletić.

VOJVODINA: Milinković-Savić - Živković, Pekarić, Babić, Nastić - Tumbasević, Alivodić, Poletanović, Gaćinović - Novaković (od 74' Sekulić), Veselinović.

Izvor: MN PRESS

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

89' - Predrag Luka umesto Andrije Živkovića.

82' - Sve je manje vremena za Vojvodinu. Nikolić izvodi Sašu Ilića, na teren će Danilo Pantić.

77' - I Nikolić menja, Lazović odlazi na klupu, umesto njega na terenu je Petar Grbić.

74' - Prva izmena, trener Marić je zamenio Novakovića Sekulićem.

67' - Ponovo je Partizan bio u opasnom napadu. Lazoviću je malo falilo da stigne Škuletića na listi strelaca.

61' - Novosađani su agilniji u drugom poluvremenu, međutim Partizan za sada lako rešava njihove atake ka golu. U međuvremnu je Škuletić još dva puta bio u šansi da postigne gol.

50' - Vojvodina se budi. Stvorila je dve prilike praktično u jednom napadu. Prvo je Nemanja Petrović na "drugoj stativi" sprečio direktan gol iz kornera, a onda je u nastavku akcije Veselinović bio za koji milimetar kratak nakon centaršuta sa desne strane.

48' - Prekid i još jedna prilika za Partizan. Stanković je posle kornera bio najviši u skoku, ali je lopta bila previsoka. Bilo bi bolje da je propustio centaršut do Ćirkovića koji se nalazio u daleko boljoj poziciji.

- Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

- Partizan je bio dosta bolji od Vojvodine u prvih 45 minuta i zasluženo vodi. Novosađani očigledno daleko bolje igraju u Humskoj kada dođu rasterećeni. Sada im je imperativ bila pobeda, ali u prvom poluvremnu nisu pokazali preveliku želju da napadnu gol Milana Lukača. Sa druge strane, Partizan je od prvog minuta znao šta želi i to mu se ispaltilo u 33. minutu

41' - Nova prilika za Partizan. Malo je falilo da Srđan Babić postigne autogol posle centaršuta  Drinčića iz "slobodnjaka". Sudija nije video da je igrač Vojvodine poslednji igrao loptom, pa nije bilo kornera za "valjak".

- Šta vi mislite, da li je bio ofsajd? Vrlo teška situacija za pomoćnog sudiju. Glasajte u našoj anketi.





33' - GOOOOOL! Partizan vodi u derbiju. Uprkos tome što je domaćin napadao veći deo meča, gol je postigao iz kontre. Lazović je odigrao kroz sredinu izla leđa odbrane za Škuletića, spojio ga sa golom, a napadač Partizana konačno razbio maler.  Njegov osmi gol u sezoni. Ostaje dilema da li je prilikom pasa Lazovića Škuletić bio u ofsajdu.



30' - Pola sata igre i nova prilika za Škuletića. Veoma dobru loptu je dobio od Andrije Živkovića, ali udarac glavom napadača crno-belih nije bio na nivou.

20' - Milinković-Savić čuva Vojvodinu u Beogradu. Bukvalno. Ređaju se napadi i šanse Partizana. Danko Lazović je stavio na muke mladog golmana, ali je on izašao kao pobednik. Partizan ima 60 odsto posed lopte.

16' - Opet Škuletić i opet sjajna prilika. Napadač Partizana dobio je loptu u prostor od Nemanje Petrovića, već se nalazio u šesnaestercu, odmah je šutirao, a Milinković-Savić nogom odbranio.

14' - Stadionom odjekuje "Uprava napolje"!

11' - Vojvodina se polako oslobađa pritiska. Viđali smo i na prethodnim utakmicama vrlo agresivan Partizana u prvih pet-deset minuta...

5' - Nikola Drinčić ozbiljno preti iz slobodnog udarca, ali je golman Vojvodine na mestu. Partizan je agresivno krenuo, sabio je goste na njihovu polovinu.

3' - Stativa! Prva prilika za Partizan. Petar Škuletić je šutirao izvan kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, Milinković-Savić nije baš najbolje intervenisao, ali je imao sreće. Lopta se od stative odbila u korner.

- Počeo je meč na stadionu Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC