• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibraković: Što nas mrze u Želji? Zbog plata!

Autor mondo.ba

Sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković poručio je gradskim rivalima iz Željezničara da njegov klub ostave na miru i gledaju svoja posla. "Zašto nas mrze, možda zato što smo uređen klub i imamo redovne plate".

 Ibraković: Što nas mrze u Želji? Zbog plata! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Strasti se još nisu stišale poslije 104. sarajevskog derbija u kojem je bordo klub slavio na "Grbavici" (1:2) nakon posta od pet godina.

Odmah po okončanju meča u trenucima slavlja i euforije, sportski direktor kluba sa "Koševa" je "pecnuo" rivale rekavši da je "Sarajevo trebalo da pobijedi 7:1". Nekoliko dana poslije priznao je "Dnevnom avazu" da i dalje ostaje pri svojim riječima.

"Već godinu trpimo nekakve priče da smo plaćenici Vinsenta Tana, da smo ovakvi ili onakvi. Te su im se izjave obile o glavu. Zašto nas mrze, je li, možda zato što imamo redovne plate ili što smo uređen klub? Neka gledaju sebe i svoja posla", bez dlake na jeziku je bio sportski direktor Sarajeva.

Za heroja "bordo" kluba Harisa Duljevića čiji je pogodak donio veliko slavlje i pobjedu nad Željom, Ibraković je pripremio kaznu (!) jer je propustio priliku u finišu da "dotuče" plave s "Grbavice"!?

"Biće novčano kažnjen, imamo svoja pravila. Sav novac će otići u humanitarne svrhe", naglasio je Ibraković.

SAČUVAJMO DERBI

Fudbalski klub Sarajevo u saopštenju je iskazao žaljenje zbog svih povrijeđenih navijača oba sarajevska kluba, pripadnika policije i ostalog osoblja koje je učestvovalo u organizaciji derbija 13. kola Premijer lige BiH.

"Utakmice Željezničara i Sarajeva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bile su, jesu i trebaju biti praznici fudbala, te svi akteri koji su direktno ili indirektno uključeni u organizaciju same utakmice moraju uložiti dodatne napore kako bi izbjegli nemile scene oko i na stadionima, ali i u samom gradu, jer naši sugrađani zaslužuju da i dan kada se igra gradski derbi žive normalan život.

Samo odgovornim pristupom pripremi i organizaciji ovih utakmica spriječićemo veće probleme i posljedice kakve, sigurni smo, niko ne želi - navodi se u soapćenju FK Sarajevo. Zahvalili su navijačima koji su ih bodrili do pobjede na Grbavici, te ih pozvali da se u budućnosti suzdrže od zloupotrebe pirotehničkih sredstava na utakmicama Sarajeva, jer time nanose štetu sebi i klubu", navodi se u saopštenju Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC