• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu bod ostao na prečki!

Autor mondo.rs

Bešiktaš pobedio Partizan 2:1. Oba gola za Bešiktaš dao Demba Ba - u 57. minutu iz penala i u 62. posle kontre. Partizan smanjio preko Saše Markovića u 76. minutu, a u poslednjim trenucima propustio šansu za nerešeno!

Partizan je u dve utakmice protiv Bešiktaša primio šest golova, a dao samo jedan.

Kada se sve sabere i realno pogleda, Bešiktaš je kvalitetniji tim, ali crno-beli mogu da žale za tim što se iz Istanbula vraćaju poraženi.

Pokazalo se da Partizan ima ekipu kadru da se nosi sa mnogo jačim od sebe, pogotovo ako odigra hrabrije.

Bešiktaš - Partizan 2:1 (0:0) u 4. kolu Grupe C Lige Evrope. Strelci: Demba Ba u 57. iz penala i u 62. minutu, a za Partizan Saša Marković u 76. minutu.



Međutim, Partizan je, bukvalno, u poslednjim sekundama meča mogao do nerešenog rezultata. Nikola Drinčić je, u svom stilu, izveo slobodan udarac, bila je to bomba, koju je golman Bešiktaša nekako uspeo da ukroti, ali samo do noge Lazovića, koji je šutirao iz sve snage ali je lopta pogodila prečku i odbila se u polje!

Kakva šteta!

Crno-beli bi bili nagrađeni za trud, za mnogo bolju igru nego u onoj utakmici u Beogradu pre dve nedelje, ali i za mnogo hrabriju. Ostaje pitanje samo zašto Partizan nije igrao baš tako celu utakmicu, nego je čekao da primi dva gola za pet minuta.

No, i pored toga, Partizan je ostvario jedan od ciljeva, odnosno želja - da dostojno reprezentuje srpski klupski fudbal.

Bešiktaš je diktirao tempo tokom celog meča, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je preko fenomenalnog Gokana Torea pravio velike probleme odbrani crno-belih. Tore je u nekoliko navrata opasno pripretio, pokazao je spektar driblinga, udaraca... Uostalom, on je i bio kreator ove pobede Bešiktaša.

Nad njim je u 57. minutu napravljen penal (nepotreban start Vojislava Stankovića), a pet minuta kasnije je bio asistent posle kontre koju je Bešiktaš znalački materijalizovao.

Partizan je počeo da igra baš od tog trenutka. Posle 0:2 nije ni imalo šta više da se čuva, a trener Nikolić je uveo nova tri igrača: Sašu Ilića, Danka Lazovića i Andriju Živkovića.

Upravo su njih trojica i pokrenuli ekipu. Partizan je počeo da ide napred, da napada, a iz jedne takve situacije je uspeo da postigne i gol, prvi u dosadašnjem toku grupne faze Lige šampiona.

Saša Marković je iskoristio "tacnu" Saše Ilića i pogodio donji levi ugao gola Bešiktaša.

Da je Lazović bio prisebniji u finišu utakmice, napisali bismo drugačiji naslov... Partizan više nema nikakve šanse da se plasira u narednu fazu takmičenja, ali ima motiva da na evropskoj sceni pokaže što je moguće više, a i da nešto nauči.

Stadion: Kemal Ataturk, Istanbul
Gledalaca: oko 15.000
sudija: Aleksandru Den Tudor (Rumunija)

žuti kartoni: Kavlak (Bešiktaš); Volkov, Stanković, Stevanović, Marković i Lazović (Partizan).

BEŠIKTAŠ: Zengin, Kujbaši, Franko, Sivok, Mota, Kavlak, Tore (od 90. minuta Ulsaj), Ozjakup (od 69. minuta Sosa), Hačinson, Olkaj (od 58. minuta Pektemek), Ba.

PARTIZAN: Lukač, Stevanović, Ćirković, Stanković, Volkov, Drinčić, Saša Marković, Ninković, Grbić (od 68. minuta Andrija Živković), Pantić (od 66. minuta Saša Ilić), Škuletić (od 68. minuta Danko Lazović).




- TOK UTAKMICE -

- Na stadionu je oko 15.000 ljudi, među njima i oko 300 navijača Partizana. Kapacitet je 76.000. Pre utakmice, srdačan pozdrav Bilića i Nikolića.

10. minut - Demba Ba je povukao napad Bešiktaša, šutirao sa 20-ak metara, ali traljavo po zemlji, pored gola.

***Na istočnoj strani stadiona bila je postavljena albanska zastava, ali je odmah skinuta.

14. minut - Žuti karton za Kavlaka koji je po licu udario Ninkovića.

16. minut - Najopasniji napad Bešiktaša do sada. Gokan Tore je odlično šutirao sa 16 metara, ali je Lukač intervenisao i odbio je u korner.

18. minut - Novi napad Bešiktaša, lopta je sa leve strane ubačena u šesnaesterac Partizana, pravo na nogu Toreu, koji je loše zahvatio.

20. minut - Prvi korner za Partizan, izborio ga je Grbić. Drinčić je ubacio, ali pravo u ruke golmana domaće ekipe.

22. minut - Lukač je intervenisao ispred Demba Ba, koji je zakačio golmana Partizana, ali sudija nije svirao faul. Na odbijenu loptu natrčao je Kavlak, ali je izblokiran.

27. minut - Bešiktaš je pogodio metu, ali... Na ubačenu loptu, Sivok je reagovao glavom i pogodio desni donji ugao Lukačevog gola. Međutim, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd i bio je u pravu. Nema gola!

28. minut - Žuti karton za Volkova zbog oštrog starta nad Toreom.

37. minut - Bešiktaš opasno preti, a najveća pretnja po gol Partizana je Gokan Tore, koji šutira kad god mu se ukaže prilika.

Kraj poluvremena u Istanbulu. Bešiktaš, naravno, opasniji, imao je nekoliko dobrih akcija. Partizan nije šutnuo na gol rivala.



DRUGO POLUVREME

48. minut - Odlična akcija Bešiktaša, Olkaj je šutirao, ali je lopta pogodila Voju Stankovića. Igrači Bešiktaša su tražili penal.

50. minut - Prva ozbiljna šansa Partizana. Petar Grbić se dobro gradio u kaznenom Bešiktaša i šutirao iz okreta, ali malo pored stative.

56. minut - 1:0 za Bešiktaš iz penala. Strelac Demba Ba! Gokan Tore je ušao u šesnaesterac, a Stanković je neoprezno startovao i opleo Torea po nogama. Za sudiju Den Tudora nije bilo dileme. Žuti karton za Stankovića. Demba Ba je prevario Lukača.

Demba Ba
Izvor: YouTube


60. minut - Saša Marković je nepropisnim startom zaustavio kontru Bešiktaša, tačnije Torea. Žuri karton za vezistu Partizana.

62. minut - 2:0 za Bešiktaš! Opet Demba Ba! Gokan Tore je povukao kontru, imao je Bešiktaš situaciju dva na jedan i lako je rešio u svoju korist. Tore je dodao do Senegalca koji je lako matirao Lukača.

Demba Ba 2
Izvor: YouTube


75. minut - Otkako je primio dva gola, Partizan je krenuo napred, ali bez neke ozbiljnije šanse. Ušli su Saša Ilić, Danko Lazović i Andrija Živković koji su malo pokrenuli ekipu.

77. minut - GOOOOL! Saša Marković je strelac udarcem sa oko 18 metara. Saša Ilić je lepo vratio loptu do visine šesnaesterca, na nju je natrčao Marković koji je preciznim udarcem po zemlji savladao golmana Bešiktaša. Prvi gol Partizana u Ligi Evrope u grupnoj fazi!

Partizan
Izvor: YouTube


81. minut - Da li je Partizan oštećen? Nikola Ninković je ušao u šesnasterac domaćih, sa leđa je startovao jedan igrač Bešiktaša, praktično je "oduvao" Ninkovića, ali rumunski sudija se nije oglasio.

88. minut - Šansa za Partizan, ali je Volkov sa tri, četiri metra, doduše iskosa, prebacio gol glavom. Drinčić je ubacio u šesnaesterac domaćih, lopta je prošla nekoliko igrača, a Volkov kao da se iznenadio i loše je zahvatio glavom.

90+4. minut - Neverovatno šta je Partizan sada propustio!!! Drinčić je poslao bombu iz slobodnog udarca, sa oko 20 metara, Zengin je uspeo nekako da odbrani, lopta se odbila do Lazovića, koji je iz blizine pogodio prečku!!!

Kraj utakmice.

REZULTATI 4. KOLA GRUPE C:

Asteras - Totenhem 1:2 (0:2)
Bešiktaš - Partizan 2:1 (0:0)

TABELA:

Bešiktaš - 8 bodova (gol-razlika 8:3)
Totenhem - 8 bodova (gol-razlika 8:3)
Asteras - 4 boda (gol razlika 5:8)
Partizan - 1 bod (gol-razlika 1:8)

Naredne utakmice:

Totenhem - Partizan i Asteras - Bešiktaš (27. novembar)
Partizan - Asteras i Bešiktaš - Totenhem (11. decembar)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zzz

Fenomenalno je odigrao, kakav uspjeh, jes izgubio ali zamislite Partizan je postigao gol u Evropi. E to se mora proslaviti.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC