• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će splitski Hajduk postati navijački?

Autor mondo.rs

Navijači Splićana tražili da im se dozvoli rukovođenje klubom u narednih 25. godina. Gradonačelnik i gradski odbornici 13. novembra raspravljaće o tom zahtevu.

Udruženje građana "Naš Hajduk" zatražilo je od splitskih vlasti da im da 56 odsto vlasništva nad fudbalskim klubom Hajduk u koncesiju u narednih 25 godina.

Agencija Hina prenosi da bi to udruženje tako dobilo upravljačka prava nad Hajdukom. "Naš Hajduk" je saopštio da je gradonačelniku Splita, Ivu Baldasaru, i gradskim odbornicima podnet zahtev za razmatranje na sledećoj sednici gradskog veća.

Član gradskog veća Boris Ćurković rekao je da je ovaj zahtev primjlen i sproveden u gradonačelnikov kabinet, odnosno da je ušao u proceduru, kao i da je za 13. novembar zakazana sednica posvećena isključivo problemima u Hajduku.

Udruženje "Naš Hajduk" je osim predloga predalo većnicima i elaborat u kome se objašnjava zašto bi ta koncesija bila najbolja i za Hajduk i za Split.

Prema njihovom tumačenju, koncesijom na 25 godina demokratski procesi u klubu bi dodatno bili poboljšani, a Hajduk bi "definitivno postao najsvjetliji primer demokratizacije drustva".


"Iskustva u sprovođenju projekta 'Nas Hajduk' pokazuju da je najveće potrese unutar kluba uzrokovala gradska politička scena i dugovi napravljeni u poslednjih 20 godina, koji bi se nenadano pojavili i blokirali račune kluba. Pravi problem se može rešiti dugogodišnjom koncesijom upravljačkih prava, a drugi se rešava automatski ovakvim modelom racionalnog upravljanja", navodi se u saopštenju udruženja.

Hajduk je 2009. godine transformisan u sportsko deoničarsko društvo, što je prva takva transformacija u Hrvatskoj.

Udruženje "Naš Hajduk" osnovano je 2011. godine, a bavi se sprovođenjem izbora za utvrđivanje predloga kandidata za članove nadzornog odbora kluba, kao i okupljanje i informisanje članova o stecanju vlasničkog udela u Hajduku.

Ono se, takođe, bavi i očuvanjem identiteta, ugleda i razvijanja Hajduka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC