• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK BORAC: Moramo da dobijemo Drinu

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener Borca Vinko Marinović poručuje da poslije poraza u Gradačcu njegova ekipa mora da učini sve da dobije Drinu u gostima i održi se u vrhu tabele.

 FK BORAC: Moramo da dobijemo Drinu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Zvornička Drina i banjalučki Borac u subotu će u okviru 14. kola igrati utakmicu koja bi mogla biti presudna i za jedne i za druge.

Borac bi pobjedom zadržao priključak za vodećim timovima na tabeli, a poraz bi Drinu gurnuo u ambis – odnosno u borbu za opstanak sa ekipa sa začelja.

U taboru Borca svjesni su situacije, a dodatni motiv biće im i želja da se iskupe za poraz od Zvijezde u prošlom kolu.

"Idemo jednoj vrlo kvalitetnoj ekipi, mladoj ekipi koja je željna dokazivanja. Imaju 13 bodova, ali prema mom mišljenju zaslužili su mnogo više s obzirom na igre koje su pružili dosad i sigurno je da se radi o jednoj dobroj ekipi koja radi u kontinuitetu tri godine, otkako je Dragan Mićić trener, tako da su oni dosta uigrani. Spremamo se za utakmicu, znamo njihove dobre i loše strane. Mi poslije utakmice u Gradačcu koju nismo odigrali na nivou na kojem smo igrali dosad, uz jedan splet nesrećnih okolnosti izgubili smo tu utakmicu, tako da nam ova utakmica sa Drinom dolazi u jednom trenutku gdje mi moramo napraviti što bolji rezultat, a po meni je to da osvojimo tri boda i ostanemo u trci za gornji dio tabele. Daćemo sve od sebe, nadam se da će igrači odgovoriti na zadatke mnogo bolje nego što je to bilo u Gradačcu i da ćemo vjerne navijače obradovati dobrim rezultatom",  rekao je pred ovu utakmicu trener Borca Vinko Marinović.

Ove dvije ekipe igrale su i u šesnaestini finala Kupa BiH kada je Borac slavio, ali tek poslije 0:0 u regularnom dijelu i izvođenja jedanaeasteraca.

"U Kupu su igrali bez nekoliko igrača, kao i mi, ali vidjeli smo i pored toga da imaju dobru igru i to nas samo tjera na oprez. Ovo je drugačija utakmica u kojoj su bodovi prijeko potrebni i njima i nama", rekao je Marinović.

Kapiten Borca Vlada Grujić priznaje da se ekipa Borca malo opustila poslije serije dobrih rezultata, a poslije svojevrsnog "buđenja" u Gradačcu vrijeme je da Borac ponovo pokaže koliko vrijedi.

"Poslije neočekivanog poraza iu Gradačcu malo smo se trgnuli, možda smo se malo uspavali tokom ovih dobrih rezultata i mislim da je Drina pravi protivnik da pokažemo koliko možemo. Gledali smo drinu radi se o odličnoj ekipi, teže da igraju od noge do noge, trener radi dobar posao, ali mi smo Borac, u svakoj utakmici idemo na pobjedu i tako će biti i sutra“, poručio je Grujić.

Meč između Drine i Borca igra se u subotu od 13.30 časova u Zvorniku.

Derbi kola bie odigran u nedjelju na Otoci gdje će Olimpic dočekati Zrinjski. Pobjednik ovog duela ostaće tik uz lidera na tabeli, ekipu Širokog Brijega.

Parovi 14. kola Premijer lige BiH:

Subota

Drina – Borac

Velež – Zvijezda

Mladost – Sloboda

Sarajevo – Vitez

Travnik – Željezničar

Čelik – Radnik

Široki Brijeg – Slavija

Nedjelja

Olimpic – Zrinjski

Tabela: Široki 30, Zrinjski 27, Olimpic 27, Sarajevo 26, Željezničar 26, Velež 20, Borac 20, Slavija 16, Drina 13, Travnik 13, Vitez 13, Sloboda 12, Čelik 11, Zvijezda 10, Radnik 9, Mladost 6

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC