• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA odustala od "sokolovog oka"

Tehnologija na gol-liniji neće ući u upotrebu u skorije vreme zato što posle tri godine testiranja nije pronadjen pouzdan sistem.

 FIFA odustala od "sokolovog oka" Izvor: MONDO

Medjunarodni bord fudbalske asocijacije (IFAB), telo FIFA koje menja pravila u sportu, odlučio je na kongresu u škotskom mestu Glenigles da ne nastavi dalje eksperimente u tehnologiji koja bi trebalo da odluči da li je lopta prešla gol-liniju.

"Treću godinu uzastopno IFAB je razgovarao o tehnologiji na gol-liniji. Pregledali smo dva sistema i nijedan nije sasvim precizan", rekao je Sep Blater novinarima posle sastanka.

"Jedan je bio jako komplikovan i bile su potrebne naelektrisane linije na terenu i druge naprave, uključujući antenu, a kada smo ga prošle godine testirali u Tokiju, napravio je jednu grešku u sedam utakmica", naveo je predsednik FIFA.

Drugi sistem je nešto jednostavniji, ali sa velikom manom.

"Drugi sistem nije bio potpuno razvijen. Koristio je kamere, ali to nije bilo precizno jer su igrači blokirali pogled, a objektivi su imali problem sa odsjajem pri odredjenim vremenskim uslovima", objasnio je predsednik FIFA.

"Mislili smo da nijedan sistem nije doneo ništa pozitivno i da je štetio autoritetu sudije. Moramo da živimo sa greškama, fudbal mora da zadrži svoju ljudskost", dodao je Blater.

IFAB je odobrio eksperimente sa dodatnim pomoćnicima sudija iza svakog gola, koji bi trebalo glavnom da pomognu oko spornih odluka.

IFAB je formiran 1886. godine i čine ga četiri britanska saveza i četiri predstavnika FIFA. Za usvajanje promena potrebna je tročetvrtinska većina.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC