• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsenal opet "prosuo" prednost

Autor mondo.rs

Tim Arsena Vengera posle remija sa Anderlehtom kiksirao i u Premijer ligi. Svonsi pobedom "skočio" na peto mesto.

Nije samo Sautempton prijatno iznenađenje Premijer lige 2014/15.

Ekipe Vest Hema i Svonsija posle 11. kola dele četvrto i peto mesto sa po 18 bodova i kada bi sezona danas bila završena, "čekićari" bi na osnovu bolje gol-razlike išli u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Velšani u Ligu Evrope.

Svonsi se na visoku poziciju probio pobedivši Arsenal 2:1, uprkos vođstvu gostiju, pogotkom Aleksisa Sančeza iz kontre u 63. minutu, u trenucima kada je na stadionu Liberti počela da pljušti kiša.

"Tobdžije" su čuvale vođstvo do 75. minuta, a onda za kratko vreme dozvolili Svonsiju da napravi preokret, što je posle 3:0, pa 3:3 protiv Anderlehta u Ligi šampiona, drugo razočaranje u dva meča, koje su priredili svojim navijačima.

Gilfi Sigurdson izjednačio je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, a Bafetimbi Gomis u 78. minutu odlično skočio i glavom matirao Vojćeha Šćešnog, samo što je ušao na teren umesto Vilfrida Bonija - 2:1!

Kao kada je Aleksandar Mitrović dao treći gol za Anderleht, internet su odmah preplavili komentari koji se svode na pitanje "Zašto Arsenal letos nije doveo štopera?"

U svakom slučaju, gorka pilula za Vengera pred dvonedeljnu pauzu, tokom koje će se mnogi prvotimci priključiti svojim reprezentacijama, a Francuz ostati u Londonu da razmišlja šta mu je činiti kako bi popravio igru i rezultate Arsenala.

Dobro je što četvrto mesto - a, to je u Vengerovoj eri bio plasman ispod koga se nije išlo - nije daleko. Vest Hem i Svonsi imaju prednost od samo jednog boda...

Isto tako je činjenica da je Arsenal bodovno bliži poslednjeplasiranom Barnliju, nego lideru Čelsiju.

TABELA: Čelsi 29, Sautempton 25, Mančester siti 21, Vest Hem 18, Svonsi 18, Arsenal 17, Mančester junajted 16, Njukasl 16, Stouk 15, Everton 14, Liverpul 14, Totenhem 14, VBA 13, Sanderlend 12, Hal 11, Aston Vila 11, Kristal Palas 9, Lester 9, KPR 8, Barnli 7.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC