• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape na mukama, Begović povrijeđen, Sušić otpao!

Autor mondo.ba

Asmir Begović još se nije pridružio saigračima u reprezentaciji BiH, a razlog je povreda. Golman Stouka kaže da čini sve da ipak zaigra protiv Izraela. Sven Tino Sušić zbog povrede neće igrati u Haifi.

Selektor BiH Safet Sušić definitivno proživljava jedan od najtežih perioda na klupi "zmajeva".

Na loš start selekcije BiH u kvalifikacijama za EURO 2016, sve učestalije kritike igre, taktike i spiskova reprezentativaca sada su se nadovezale i brojne povrede reprezentativaca i to pred jedan od najvažnijih mečeva.

"Zmajevima" predstoji vrlo važno gostovanje u Izraelu kod selekcije koja je počela kvalifikacije sa dvije pobjede, a jasno je da bi novi neuspjeh BiH znatno umanjio šanse za plasman na EURO 2016.

I upravo pred takav meč selekciju BiH zadesili su brojni pehovi, a spisak igrača koji su povrijeđeni se iz dana u dan proširuje.

Naša reprezentacija će u Izraelu biti praktično nova ekipa jer će zbog povrede ovaj meč propustiti Džeko, Ibišević, Salihović, Kolašinac, Kvesić, Vršajević i Tino Sušić, a posljednji na spisku povrijeđenih je golman Asmir Begović koji, istina, još nije otpao.

Asmir Begović će zbog lakše povrede na meču sa Totenhemom prošlog vikenda zakasniti na pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Nakon jednog uklizavanja u prvom poluvremenu osjetio sam bol u predjelu prepona, koja se zadržala kroz čitavu utakmicu. Morao sam se vratiti u Stouk kako bih napravio detaljne preglede i razgovarao sa našim doktorima", rekao je Begović, objavljeno je na njegovom zvaničnom sajtu.

Prema prvim rezultatima magnetne rezonance, koju je Asmir odradio u ponedjeljak uveče, doktori preporučuju nekoliko dana mirovanja. Ipak, postoji mogućnost da naš golman bude spreman do utakmice s Izraelom, koja je na programu u nedjelju.

"Tražio sam bilo kakvu mogućnost da zaigram u ovoj utakmici i doktori su mi dali striktan program kojeg se moram pridržavati. Uradiću sve što je moguće da budem na terenu u ponedjeljak i pomognem saigračima u ovoj izuzetno važnoj utakmici", zaključio je Asmir.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dok se čeka rasplet situacije sa Begovićem, ona je, nažalost, jasna kada je u pitanju Sven Tino Sušić. On ne ide u Izrael.

Veznjak splitskog Hajduka Sven Tino Sušić posljednji je u nizu reprezentativaca koji će zbog povrede morati da propuste meč kvalifikacija za EURO 2016 protiv Izraela.

Sušić će zbog mjesec dana biti van terena, utvrđeno je poslije pregleda koji je obavio u ponedjeljak ljekarski tim reprezentacije BiH.

Fudbaler Hajduka se povrijedio na zagrijavanju na pretposljednjoj utakmici splitskog kluba, a povreda mu je pogoršana pošto je na prošloj utakmici ušao u igru nedovoljno oporavljen.

“Nema smisla nikog zvati, imam 19 igrača za jednu utakmicu. I bez Džeke, Vršajevića i Sušića mogu složiti dobru momčad. Kako momčad koja ima Begovića, Pjanića, Lulića, Spahića… može biti loša”, rekao je Safet Sušić za portal "Goal.com".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC