• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sušić ima problem s desetak naših fudbalera"

Autor mondo.ba

Defanzivac Kjeva Ervin Zukanović ponovo verbalno "napao" selektora Bosne i Hercegovine Safeta Sušića rekavši da on nije jedini koji ima problem sa popularnim Papetom.

Selektor "zmajeva" Safet Sušić i bivši reprezentativac BiH Ervin Zukanović u medijskom su sukobu još od njegovog izostavljanja sa spiska pred put "zmajeva" na Mundijal u Brazilu.

Svašta se dalo pročitati u tim izjavama, ali uprkos svemu odbrambeni fudbaler ekipe iz Verone je priznao "Dnevnom avazu" da nije odustao od reprezentacije BiH.

PJANIĆ U ITALIJI ČINI ČUDA

"Kada smo ove sezone igrali u Rimu protiv Rome, koja ima strašan tim, Miralem Pjanić je na mene ostavio najjači utisak. On u tandemu s Frančeskom Totijem čini čuda. Pjanke je definitivno jedan od najboljih igrača s naših prostora", smatra Zukanović.

"Nisam odustao od dresa, niti ću, ali trenutno su okolnosti takve kakve jesu. Iskoristiću priliku da zahvalim navijačima koji su mi pružili podršku u teškim trenucima. Nije lako gledati utakmice reprezentacije, a znati da si i više nego spreman pomoći svojim saigračima da se plasiramo na EP. Biće teško u narednim utakmicama, svim povrijeđenim igračima želim brz oporavak, a posebno kapitenu Edinu Džeki, jer bez njega mi nismo ista reprezentacija kao i s njim. Mi smo mala zemlja i bitan nam je svaki kvalitetan igrač", izjavio je Zukanović sarajevskom listu.

Prema njegovim riječima, nikad nije želio da javno da iznosi "prljavi veš" oko selekcije BiH.

"Nikad nisam želio javno o selektoru bilo šta da govorim. Problem je što se on meni nikada nakon Svjetskog prvenstva nije javio ni na jedan poziv jer sam želio da sve što imamo riješimo nasamo, međutim, to se nije desilo. Sušić nema problem samo sa mnom, sigurno ima još desetak sjajnih fudbalera koji svojim igrama širom Evrope zaslužuju barem da se probaju u reprezentaciji, a selektor to očigledno ne vidi ili ne želi da vidi", naglasio je defanzivac italijanskog kluba.

BALKANCI SU "RAJA" U KJEVU

Zukanović je otkrio je da je po dolasku iz Belgije u Seriju A najbolji prijem imao od igrača porijeklom sa Balkanskog poluostrva.

"Najviše se na treningu družim s našim Balkancima. Od početka uz mene su Valter Birsa, Boštjan Cesar, Dejan Lazarević. To su super momci i drago mi je što su mi baš oni prvi poželjeli dobrodošlicu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC