• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zukanović: K’o fol ovo, k’o fol ono…

Autor mondo.ba

Ervin Zukanović najviše razočaran što mu u četiri oka nije saopšteno da neće biti dio reprezentacije Bosne i Hercegovine u Brazilu.

Problemi sa američkom vizom, jedna "nesmotrena izjava" u kojoj je defanzivac Genta prozvao Fudbalski savez BiH odgovornim za neodlazak sa izabranicima Safeta Sušića "preko bare", koštale su ga i Mundijala u Brazilu.

"Sve se odvijalo kao u ružnim snovima, zaista nevjerovatno. Malo mi je samo krivo da se sve na taj način moralo dogoditi. Trebalo se to reći u četiri oka. Sve je išlo k'o fol viza, k'o fol sve ovo, a priče o nekim mojim izjavama samo su potezanje stvari iz konteksta i hvatanje za neke slamke. Svi koji su pratili priču oko toga šta se sve događalo mogu samo konstatovati da sam 24. igrač i to je to", izjavio je Zukanović za "Al Džaziru".

Odbrambeni fudbaler belgijskog Genta izjavio je da ništa sporno nije rekao za nedobijanje vize za SAD osim da je "nevjerovatno da se tako nešto dešava i da neko mora biti odgovaran".

"Mislim da je Savez trebao da riješi taj problem i da su oni odgovorni za papirologiju. Nikoga nisam imenovao", dodao je Zukanović.

Otkaz nije dobio od selektora Safeta Sušića već od "drugih ljudi".

"Samo su me obavijestili da ne moram ni dolaziti u Brazil. Sad mi je samo žao što sam izgubio živce i dane, maltretirao svoju familiju, jer su prolazili kroz sve ovo. Volio bih da je to bilo kratko i jasno, a ne ovako".

Bez obzira na sve probleme Zukanović je podvukao da će se uvijek odazvati pozivu u reprezentaciju BiH.

"Uvijek sam se odazivao pozivu da igram za Bosnu i da pomognem reprezentaciji. Znam svoje kvalitete i zato sam bio tu. Nadao sam se da ću zaigrati u Brazilu, jer sam vidio svoju šansu da zaigram. Želja mi je da i u budućnosti uvijek igram za BiH, a šta se sve dogodilo i šta sve tu kruži stvarno ne znam i ne mogu da odgovorim", zaključio je Zukanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC