• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape poslije otkaza: Nisam htio da odem!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Otpušteni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić poručio je da "zmajevi" koje je dosad vodio, i dalje imaju šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

 Pape poslije otkaza: Nisam htio da odem! Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Nisam želio otići jer smatram da još uvijek postoje šanse da se pobijedi u narednih barem pet od šest utakmica i da se ode na EURO 2016", rekao je Sušić, napomenuvši da je povjerenje u njegov stručni štab poljuljano nakon poraza od Kipra u Zenici (1:2) na otvaranju kvalifikacija.

Istakao je i kako je nakon Mundijala "zmajeve" želio odvesti i u Francusku te da zbog toga nije napustio selektorsku poziciju nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Ne bježim od odgovornosti", rekao je Sušić pojašnjavajući kako odgovornost dijele i igrači, s kojima nije imao problema, ali da se ni on ni njegovi izabranici nisu mnogo medijski eksponirali kada su ostvarili istorijski plasman na SP u Brazilu nego da su to činili ljudi koji nisu imali baš mnogo veze sa reprezentacijom.

On je istakao kako ga ne čeka dug odmor jer će razmatrati pristigle ponude.

"Bilo je nekih kontakata koje sam ja ranije odbijao, poput ponuda da preuzmem klupu Azerbejdžana ili Galatasaraja, ali sada ću neku od tih ponuda vjerovatno prihvatiti".

Jednoglasnom odlukom članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Safet Sušić je smijenjen sa mjesta selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sušić je reprezentaciju BiH sa klupe vodio od 2009. godine, a naslijedio je Miroslava Ćiru Blaževića, koji je prethodno nacionalni tim doveo do utakmica baraža za plasman na neko veliko takmičenje.

Safet Sušić je reprezentaciju BiH vodio na 49 utakmica, zabilježio je 23 pobjede, devet neriješenih rezultata i 17 poraza.

Pobjedom protiv Litvanije 15. oktobra 2013. godine Safet Sušić je postao prvi selektor koji je reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveo na neko veliko takmičenje. Bio je to Mundijal u Brazilu. Popularno zvani "zmajevi" su se sa Mundijala vratili nakon tri utakmice grupne faze, a Sušić je ostao na klupi reprezentacije do sinoćnjeg poraza od selekcije Izraela (3:0).

U karijeri je vodio klubove iz Francuske, Saudijske Arabije, Turske...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC