• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Afrički kup nacija: Lakrdija od fudbala!

Autor mondo.rs

Pogledajte kako su fudbaleri Obale Slonovače i Kameruna "simulirali" takmičarsku utakmicu. A posle utakmice haos! Branilac titule Nigerija ne učestvuje na Afričkom kupu nacija.

Smešno, istovremeno tužno, lakrdija, bruka, skandal... Sve ovo, uz povike: "Igrajte fudbal!", može da se napiše o meču reprezentacija Obale Slonovače i Kameruna u poslednjem kolu kvalifikacija za Afrički kup nacija, koje će početkom naredne godine biti održano u Ekvatorijalnoj GVineji.

Kamerun je došao u Abidžan bez takmičarskog motiva, jer je već ranije obezbedio plasman u završnicu turnira. Obali Slonovače je bio potreban bod. Meč je završen 0:0, ali pogledajte šta se dešavalo u toku utakmice.

Lagana dodavanja, bez ikakve želje i namere da se napadne protivnički gol! Čak je i selektor Obale Slonovače Erve Renar pre utakmice napustio teren.

Pogledajte

AKN1
Izvor: YouTube


Čim je sudija odsvirao kraj, navijači su utrčali na teren ne bi li se dokopali dresa nekog od reprezentativaca, a policija je počela da lema sve koji su bili na terenu! Potpuni haos!

Pogledajte

AKN2
Izvor: YouTube

Inače, na Afričkom kupu nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji (od 17. januara do 8. februara 2015. godine) igraće (osim domaćina) i: Alžir, Burkina Faso, Kamerun, DR Kongo, Gabon, Gana, Gvineja, Obala Slonovače, Kongo, Mali, Senegal, Južna Afrika, Tunis, Zambija i Zelenortska Ostrva.

Najveće iznenađenje kvalifikacija jeste eliminacija Nigerije, koja neće braniti titulu prvaka. Nigerijci su kod kuće u poslednjem kolu dočekali Južnu Afriku, koja se već plasirala, a kako je utakmica završena 2:2, Nigerijci su pali na treće mesto grupe.

Nigeriju je pretekao Kongo koji je na gostovanju pobedio Sudan 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC