• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdi iznenada "kanulo" oko 80.000 evra!

Crvena zvezda olako se odrekla kapitena omladinske reprezentacije Nemanje Maksimovića, ali je skoro dve godine kasnije, kada je najmanje očekivala, dobila kakvo-takvo obeštećenje za njega.

Navijači Crvene zvezde sigurno se sećaju ne samo zime 2013. nego i cele te sezone (2012/13), kada su "poletarci" Filip Janković, Veljko Simić, Marko Dmitrović, Rastko Šuljagić i Nemanja Maksimović jedan za drugim otišli iz kluba i najavili ono što će uslediti u junu, a...

...usledio je totalni egzodus sa "Marakane", po pravilu iz tužbu Arbitražnoj komisiji FSS. Bez obeštećenja odlazili su Miloš Dimitrijević, Slavoljub i Dragoljub Srnić, Filip Stojković, Aleksandar Pantić, Srđan Mijailović, nešto kasnije Filip Mladenović i Marko Vešović.

Za razliku od stariji, Zvezda je od igrača iz svoje škole mogla da računa na određeno obeštećenje, uglavnom sitno u odnosu na ono što su ta "deca" vredela i mogla da vrede, a koliko je to "sitno" novca govori i poslednji "rešen" slučaj, Nemanje Maksimovića.

Na račun šampiona Srbije, pomalo neočekivano, ali uvek dobro došlo, "kapnulo" je nešto više od 80.000 evra, saznaje MONDO iz svojih izvora u Sloveniji.

Zanimljivo je i ko je uplatio to obešećenje, propisano FIFA pravilima o zaštiti klubova koji su školovali igrače, pa ostali bez njih. To nije bila italijanska Verona, sa kojom se Maksimovićeva menadžerska agencija "natezala" skoro dve godine, već su to uradile Domžale, tako da od sada, kapiten omladinske reprezentacije Srbije koja je letos igrala polufinale EP u Mađarskoj, neće više igrati u Sloveniji kao - amater!

On je sada profesionalac i biće vezan ugovorom za Domžale do 2016. godine, tako da se može očekivati da će na zimu ili leto biti prodat, kako iz sadašnjeg kluba ne bi za godinu i po dana otišao bez obeštećenja.

Poređenja radi, Bazel nije želeo da se "nateže" poput Verone, već je u trenutku kada je Veljko Simić podneo zahtev za raskid ugovora, momentalno Zvezdi poslao ponudu od 200.000 evra, kako bi se stvari rešile u što kraćem roku. Svesna da više od toga verovatno neće dobiti ni po FIFA "tablicama", Zvezda je prihvatila tu ponudu, a Simić je, zanimljivo, u međuvremenu stigao u Domžale na pozajmicu.

Obojica igraju standardno i dobro, naročito Maksimović, koji je standardan iako je praktično bio "gost" u ekipi do ove nedelje. Propustio je prve tri utakmice u sezoni zbog obaveza kod seletkora Veljka Paunovića, bio rezerva sa po 20-ak minuta u 4. i 5. kolu slovenačke lige, kada se vratio iz Mađarske i onda postao nezamenljiv u ekipi sa 11 nastupa u 12 kola, sve u ulozi startera.

Momak rođen 26. januara 1995. godine u Beogradu dao je i dva gola za Domažale, a slovenački portal "Nogomania" u tekstu posvećenom njegovom slučaju ne isključuje mogućnost da mu Nogometni savez Slovenije ponudi pasoš i priliku da nastupa za "A" reprezentaciju te zemlje.

Zvezda ga je olako izgubila, neće valjda i Srbija?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC