• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape mijenja Prandelija na klupi Galatasaraja?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Nepunih pet mjeseci nakon što je zamijenio Roberta Manćinija na klupi Galatasaraja, turski klub odlučio je da raskine saradnju sa italijanskim stručnjakom Ćezareom Prandelijem. Mogući nasljednik Safet Sušić.

Uprava turskog Galatasaraja razriješila je dužnosti trenera Ćezarea Prandelija nakon serije loših rezultata. Klub iz Istanbula u zadnjih šest mečeva u svim takmičenjima, upisao je samo dvije pobjede i četiri poraza.

Iako u prvenstvu ne stoji loše, na trećem mjestu sa bodom zaostatka u odnosu na vodeće Bešiktaš i Fenerbahče, kap koja je prelila čašu su izuzetno loši rezultati u Ligi šampiona.

Crveno-žuti su na pet utakmica u grupi sa Borusijom iz Dortmunda, Arsenalom i Anderlehtom osvojili samo bod remijem sa Belgijancima na domaćem terenu 1:1, čime su uoči posljednjeg kola izgubili i teoretske šanse da nastave takmičenje bar u Ligi Evrope.

Pomoćnik predsjednika kluba Abdurahim Albajrak kazao je kako je uprava odlučila da se prekine saradnja s italijanskim stručnjakom.

Na poziciju trenera Galatasaraja Prandeli je došao 3. jula, a preuzeo je to mjesto od kolege Roberta Manćinija. Ipak, nepunih pet mjeseci kasnije, turski klub ponovo je ostao bez trenera, a sve češće se mogu čuti glasine da će ga naslijediti dosadašnji selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

Osim Sušića, kao moguće zamjene za Prandelija pominju se Mirčea Lučesku, Krištof Daum, Hikmet Karaman, Tugaj Kerimoglu, Mustafa Denizli i drugi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC