• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi "zmaj" - Mario Vrančić!

Autor mondo.ba

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić razgovarao je u ponedjeljak sa ljudima iz Fudbalskog saveza BiH o procedurama za dobijanje državljanstva BiH kako bi u budućnosti obukao dres "zmajeva".

Fudbaler njemačkog Paderborna je u prostorijama Saveza u Sarajevu razgovarao sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, Tehničkim direktorom Denijalom Pirićem, direktorom Odsjeka za takmičenje Elmirom Pilavom i direktorom Opštih poslova Nijazom Merdanovićem o procedurama za dobijanje državljanstva BiH.

Vrančić, čiji je brat Damir, nastupao za reprezentaciju BiH, danas će podnijeti zahtjev nadležnim institucijama za dobijanje državljanstva.

Mario Vrančić je rođen 23. maja 1989. i nastupa za njemački Paderborn, a sa neskrivenim zadovoljstvom govorio je o reprezentaciji BiH.

"Znam puno o ekipi, Ermin (Bičakčić) mi je pričao kako je odlična atmosfera, a sa posebnom pažnjim sam pratio utakmice na Mundijalu, kao i ovu protiv Izraela. Ako mi si pruži prilika da zaigram za reprezentaciju biću neizmjerno srećan, na meni je da treniram i svojim igrama skrenem pažnju novom selektoru na sebe", rekao je Vrančić, a prenio zvanični sajt FS BiH.

Savez može kod FIFA da pokrene postupak za dobijanje sportskog državljanastva tek nakon što Mario Vrančić stekne državljanstvo BiH, a kako je naglasio "gensek" Jasmin Baković važno je da budu ispoštovane sve procedure.

"Mi ćemo sa svoje strane učiniti sve što je neophodno i vjerujemo da bi do kraja marta naredne godine Vrančić mogao da dobije sportsko državljanstvo", naglasio je Baković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC