• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi "tviteraš" Đorđević sanja gol protiv Rome

Autor mondo.rs

Filip Đorđević, sve popularniji među navijačima Lacija, od sada sa njima komunicira i preko Twittera, kaže da su Rimljani senzacionalni i sanja da će ga dati u "Derbiju prestonice".

Novi fudbaler Lacija i, nadamo se, i dalje reprezentativac Srbije Filip Đorđević, dao je opširan intervju za klupsku televiziju, "Lazio Channel".

O "orlovima" nije govorio, ali je otkrio da je od danas, 9. decembra, na Twitteru (@FilipDjordjevic) i pozvao sve navijače da ga zaprate.

"Možda je 9. decembar bio pravi dan za to, jer nosim broj '9'", rekao je Filip, čija je supruga Jovana "prekaljeni" tviteraš sa preko 24 hiljade "folovera".

Ipak, veći deo intervjua bio je posvećen fudbalu. Đorđević, koji je dugo igrao za Nant pre prelaska u Rim, uporedio je Ligu 1 i Seriju A.

"Mogu da uporedim. Ukratko, u Francuskoj se mnogo više radi na fizičkom aspektu igre, dok se u Italiji više pažnje posvećuje taktici", rekao je Đorđević.

NI ZA MESIJA, NI ZA RONALDA...


Trenutno, veoma je aktuelna tema jeste i ko će dobiti FIFA "Ballon d'Or": Lionel Mesi četvrti, Kristijano Ronaldo treći ili će, možda, autsajder Manuel Nojer postati tek drugi golman u istoriji fudbal, posle Lava Jašina 1983. godine, koji će dobiti najvažnije individualno priznanje u svetu fudbala. Da je do Filipa...

"Glasao bih za Manuela Nojera, osvojio je Svetsko prvenstvo sa Nemačkom i zaslužuje nagradu", rekao je Đorđević.

Podsetite se koji sve igrači nisu dobijali ovu nagradu, a možda je trebalo.

On je dodao da mu nije bilo teško da se adaptira na život u Italiji i "kalčo" iz više razloga.

"Rekao bih da sam najbliži sa Dušanom Bastom i Senadom Lulićem, s kojima provodim mnogo vremena, jer govorimo isti jezik. Oni su mi pomogli da se adaptiram. Takođe, ugovor sa Lacijom potpisao sam znatno pre nego što mi je istekao ugovor sa Nantom, tako da sam imao vremena da gledam budući tim, a nisam propustio nijednu utakmicu. Bilo mi je lako da se uklopim", istakao je Đorđević.

"Sve mi se sviđa ovde u Rimu. Svi su divni prema meni, rekao bih da su ljudi ovde senzacionalni".

Dok se bliži "Derby della Capitale", koji će biti odigran 11. januara na zatvaranju prvog dela sezone, samim tim i u poslednjem kolu Serije A narednog proleća, Đorđević je otkrio da mu je želja da se baš u toj utakmici upiše u strelce.

"Jedna od mojih ambicija je da postignem gol proti Rome, mislim da je to nešto o čemu sanja svaki fudbaler".

Đorđević (27) je ove sezone dao šest golova u Seriji A i jedan u Kupu Italije. Nedavno, posle poraza reprezentacije Srbije od Danske, u Beogradu, i potom gostovanja "orlova" na Kritu i prijateljskog meča sa Grčkom, odlučio da se povuče iz reprezentacije, nezadovoljan zbog toga što drugi fudbaleri imaju prednost, ali su novi potpredsednik FSS Savo Milošević i selektor Radovan Ćurčić, najavili da će razgovarati s njim o rešavanju nastalih problema za vreme Dika Advokata.

Beograđanin je ponikao u Omladinskoj školi Crvene zvezde, kratko se kalio u Radu, pa debitovao za crveno-bele, koje je jako brzo napustio i prešao u Nant, prvo kao pozajmljen igrač, da bi "kanarinci" 2008. godine otkupili njegov ugovor. Zvezdi je za pozajmicu i na obeštećenje, potom, pripalo ukupno oko 2,5 miliona evra.

Lacio ga je, međutim, uzeo bez obeštećenja jer je centarforu bio istekao ugovor sa Nantom, s kojim se u međuvremenu vratio u Ligu 1. Za 13 utakmica u dresu Crvene zvezde, od čega sedam u prvenstvu, nije uspeo da se upiše u strelce, ali je za Nant dao 65 golova, uz 18 asistencija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC