• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šest imena a JEDAN selektor: Ko je "novi Pape"?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Za poziciju selektora Bosne i Hercegovine su se kandidovala 22 trenera. Sa njih 13 su obavljeni razgovori, a 10 ih je izrazilo želju da vodi "zmajeve".

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine počela je nekoliko minuta nakon 12 sati u hotelu "Kristal", na Ilidži kod Sarajeva, a tema razgovora će biti izbor selektora A reprezentacije.

Sjednica je počela uz ogromno interesovanje medija koji s velikom pažnjom prate proces izbora novog fudbalskog selektora "zmajeva", koji će na klupi zamijeniti Safeta Sušića. Suprotno dosadašnjoj praksi, kamermani i fotoreporteri nisu mogli snimiti početak sjednice.

Kako je javio reporter "Anadolije", očekuje se iscrpna rasprava o kandidatima za izbor selektora, a kako je ranije rekao generalni sekretar Saveza Jasmin Baković selektor ne mora biti izabran danas.

"Ne možemo reći da li će se to desiti jer je tačka dnevnog reda formulisana kao informacija o razgovorima sa kandidatima za selektora fudbalske A reprezentacije BiH. Može se desiti da selektor bude izabran, ali i ne mora", rekao je Baković.

Za poziciju selektora BiH su se kandidovala 22 trenera. Sa 13 njih su obavljeni razgovori, a 10 ih je izrazilo želju da vodi reprezentaciju.

Prema posljednjim informacijama, na skraćenoj listi su Mehmed Baždarević, Amar Osim, Faruk Hadžibegić, Milovan Rajevac, Blaž Slišković i Sergej Barbarez.

Da bi novi selektor bio izabran, svoju ruku "za" treba dići 12 od 14 članova IO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC