• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se bodom oprostio od Evrope

Autor mondo.rs

Partizan posle punih pet godina i dalje bez pobede u Ligi Evrope. U poslednjem kolu Grupe c Asteras osvojio bod u Humskoj 0:0. Crno-beli takmičenje završili na četvrtom mestu sa dva boda.

 Partizan se bodom oprostio od Evrope Izvor: MN PRESS

Još jedan bod...

Partizan je takmičenje u Ligi Evrope za sezonu 2014/2015 završio kao poslednji u Grupi C sa dva osvojena boda, oba u Humskoj. Prvi protiv Totenhema na početku takmičenja i drugi na oproštaju u duelu sa Asterasom.

Oba meča završena su bez golova!

Izabranici Marka Nikolića na pomenutim utakmicama bili su bolji od rivala, imali više od igre i konkretnije prilike, ali nijednu nisu iskoristili. Pogodak Saše Markovića u Istanbulu ostaje jedini za Partizan na poslednjem evropskom izletu.

Duel protiv Asterasa u mnogome je podsećao na utakmicu Superlige i kada crno-belima u goste dođe tim sa namerom da se odbrani i bez mnogo želje da napadne. Grci su imali odličnu priliku da povedu posle samo tridesetak sekundi od početka utakmice i u poslednjem minutu meča. To je od njih u četvrtak uveče bilo sve!

Ostalo vredno pomena pred oko 7.000 gledalaca kreirao je Partizan. A, bilo je prilika, odličnih!

Nikola Ninković je bio najopasniji igrač domaćeg sastava u prvom poluvremenu. Imao je sjajnu šansu da u situaciji "jedan na jedan" postigne gol, kao i na početku meča kada je "uhvatio" volej na dvadesetak metara od gola Asterasa, ali je Konstantinos Teodoropulos bio uspešniji.

Ninković je bio najbliži mreži grčkog tima u drugom delu. Posle gužve u šesnaestercu Asterasa, nakon njegovog udarca stativa je bila saveznik gostiju.

Usledila je serija prilika za Petra Škuletića. stamenom napadaču i najboljem strelcu Partizana nije pošlo za nogom da uveća golgeterski saldo (21 pogodak).

Osim loše realizacije, crno-belima se malo toga može zameriti u poslednjem meču protiv Asterasa. Za navijače Partizana ostaje nada da će tim biti na okupu i kada se završi zimski odmor, odnosno da će sa istim snagama i sa eventualnim pojačanjima krenuti u napad na titulu i trofej u Kupu.

S obzirom da su odlasci pojedinih igrača već najavljeni, veliko je pitanje da li će se želje navijača Partizana i trenera Nikolića ispuniti.

Izvor: MN PRESS



PARTIZAN: Lukač, Petrović, Stanković, B. Ilić, Volkov, Drinčić, Marković, Grbić (od 74' S. Ilić), Živković, Ninković (od 81' Luka), Škuletić (od 89' Kojić).

ASTERAS: Teodoropulos, Panteliaidis, Sankare, Ljuj, Zisopulos, Munafo, Tie Bi (od 75' Maca), Barales, Bakasetas (od 72' Badibanga), Janiotas (od 63' Fernandez), Cokanis.

TOK UTAKMICE

Gotova je utakmica!

- Opet Škuletić, iz slične pozicije uspeo da sa postigne gol protiv Borca, sada je šutirao pored gola.

- Partizan ima inicijativu, napada, ali ne uspeva da postigne gol. U 68. minutu Petar Škuletić je imao dve odlične prilike.

- Velika prilika za Partizan u 47. minutu. Škuletić je ubacio loptu u sredinu šesnaesterca, Živković nije uspeo da se izbori za nju pored Teodoropulosa, ali je sprečio golmana Asterasa da ukroti loptu, ona je došla do Ninkovića koji umesto desnom šutora levom nogom i pogađa stativu!

- Gotovo je provo poluvreme. Partizan je bio bolji, ali ne dovoljno konkretan. Rezultat je 0:0 posle 45 minuta!

- Bilo je još nekoliko povoljnih situacija na obe strane, ali gol još nije viđen!

- U osmom minutu nova velika prilika za Partizan. Ninković je imap šansu, ali je golman grčkog tima opet izašao kao pobednik.

- I Nikola Ninković uzvrća na drugoj strani. Vrlo lep volej sa dvadesetak metara, a Teodoropulos brani.

- Posle manje od 30 sekundi Grci su imali idealnu priliku da povedu. Bakasetas je šutirao pored gola sa samo nekoliko metara.

- Utakmica je počela!

- Na stadionu Partizana ima oko 7-8.000 gledalaca.

- Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je počast Blagoju Paunoviću, legendi Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC