• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Siguran Čelsi, siguran i Siti - trka se nastavlja

Autor mondo.rs

Dvojac sa čela tabele dočekaće i sledeće kolo sa tri boda razlike. Buđenje Dijega Koste i problemi Manuela Pelegrenija sa Frenkom Lampardom.

Poraz od Njukasla - prvi ovosezonski - pre nedelju dana nije poremetio fudbalere Čelsija. Dve rutinske pobede na "Bridžu" brzo su ih vratile u ritam, iz kojeg praktično nisu ni ispadali.

U sredu su pobedili Sporting, u poslednjem kolu Lige šampiona, a u subotu pred 41.626 gledalaca i Hal 2:0, golovima Edena Azara u prvom i Dijega Koste u drugom poluvremenu. Srpski igrači Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali cu ceo meč za "plavce".

Tim bodovima, lider Premijer lige ostaće usamljen na čelu tabele bar do sledećeg kola, bez obzira na pobedu Mančester sitija na gostovanju Lesteru, 1:0. Jedini gol na gostovanju šampiona "fenjerašu" postigao je Frenk Lampard u 40. minutu. Kako ga sada pustiti u SAD?

Menadžer "građana" Manuel Pelegrini nekoliko je puta istakao da bi voleo da engleski veteran ostane u ligi. I vezisti (36) očigledno prija nebo-plavi dres, jer je u njemu ove sezone već postigao šest golova na 14 utakmica. Ipak, jasno je da će to teško biti ostvarivo, jer je trenutno u Mančesteru kao pozajmljen igrač novoformiranog američkog kluba Njujork siti.

Ta pozajmica ističe sa završetkom decembra, a koliko je bila uspešna potvrdio je i današnji meč u Lesteru. Lampard je golom nadomestio odsustvo povređenog Serhija Aguera, ali i Edina Džeka, koji takođe nije mogao da igra, iako se zagrevao pre početka utakmice

Aleksandar Kolarov presedeo je meč na klupi, dok odsustvo Matije Nastasića ove sezone i nije vest.

Nažalost, jedan srpski fudbaler danas je takođe bio u prvom planu. Dušan Tadić nije iskoristio penal  za Sautempton na gostovanju Barnliju. Njegov tim, početno iznenađenje prvenstva, polako klizi sa gornjeg dela tabele. Danas je izgubio četvrti uzastopni meč.

Rezultati 16. kola:

Barnli - Sautempton 1:0 (0:0)
/Barns 73'/

Čelsi - Hal 2:0 (1:0:)
/Azar 7', Dijego Kosta 68'/

Kristal Palas - Stouk 1:1 (1:1)
/Mekartur 11' - Krauč 13'/

Lester - Mančester siti 0:1 (0:1)
/Lampard 40'/

Sanderlend - Vest Hem 1:1 (1:1)
/Đordi Gomez 22' p - Dauning 29'/

VBA - Aston Vila 1:0 (0:0)
/Gardner 72'/

Arsenal - Njukasl 18.30

U nedelju

Mančester junajted - Liverpul 14.30
Svonsi - Totenhem 17.00

U ponedeljak

Everton - Kvins Park Rendžers 21.00

TABELA: Čelsi 39, Mančester siti 36, Mančester junajted (-1) 28, Vest Hem 28, Sautempton 26, Arsenal (-1) 23, Njukasl (-1) 23, Svonsi (-1) 22, Liverpul (-1) 21, Totenhem (-1) 21, Stouk 19, Aston Vila 19, Everton (-1) 18, VBA 17, Sanderlend 16, Kristal Palas 15, Barnli 15, Kvins Park (-1) 14, Hal 13, Lester 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC