• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Jakini prkosi sicilijanskim zakonima!

Autor mondo.rs

Palermo je pobedio u poslednji čas, dok njegov trener postaje rekorder po broju meseci na klupi ekipe, u eri temperamentnog Zamparinija.

Malo je nedostajalo da 15. kolo Serije A bude otvoreno klasičnim "kalčo" remijem dva tima iz sredine tabele, koji bi i jednima i drugima zadržao seriju nepobedivosti od sedam, odnosno devet utakmica.

Ali, gol mladog centarfora Andree Belotija u 92. minutu napravio je razliku. Na "Rencu Barberi": Palermo - Sasuolo 2:1 (1:0).

Beloti, 20-godišnji centarfor, postigao je tek treći gol u sezoni, ali pogodak koji je Palermu doneo drugu uzastopnu pobedu i odveo ga u gornji deo tabele, posle očajnog starta sezone povratnika iz Serije B i odigranih osam kola sa samo jednom pobedom.

Od tada, četa Đuzepea Jakinija (kojeg je samo čudo spasilo otkaza početkom oktobra) ima četiri pobede i tri remija, za plasman na deobu sedmog mesta sa Milanom i Udinezeom (21 bod). Sasuolo je pao na 11. mesto sa 19 bodova, sakupljenih serijom bez poraza koja je trajala od 5. oktobra do danas. I zeleno-crni su očajno otvorili sezonu, sa pet utakmica bez pobede, ali su onda zbili redove i umalo izdržali i sa desetoricom na Siciliji.

Trećim golom u poslednje četiri utakmice, uz podatak da je u prethodnih šest sezona igrajući za Kjevo dao samo deset golova, 30-godišnji Luka Rigoni doveo je Palermo u vođstvo do 3. minuta. Taj rezultat bio je na snazi i kada je Andrea Konsilji dobio drugi žuti karton u 68. minutu i ostavio goste sa igračem manje i golom manje, ali...


U 85. minutu, 28-godišnji centarfor Sasuola, Leonardo Pavoleti, postigao je prvi gol u sezoni i činilo se da je spasao svoj tim poraza, uprkos hendikepu na terenu, ali nije bilo tako.

Minut pre kraja, Beloti je doneo veliku radost ekipi, čiji predsednik Mauro Zamparini duže od 14 meseci nije promenio trenera. Jakini verovatno ne može da veruje šta mu se događa, jer je temperamentni predsednik pre njega, za manje od godinu dana, promenio petoricu trenera, a od kada je 2002. godine postao prvi čovek kluba smenio je 27 trenera!

Pre Jakinija, samo je Delio Rosi uspeo da "sastavi" duže od godinu dana na "Barberi" bez da dobije otkaz. Vodio je Palermo u periodu od novembra 2009. do februara 2011. godine, što znači da će Jakini uskoro postati apsolutni rekorder u Zamparinijevoj eri.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC