• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha prekinuo strašan niz Juventusa

Autor mondo.rs

Šampion Italije posle 25 uzastopnih pobeda kao domaćin u Seriji A igrao nerešeno protiv Sampdorije (1:1) u 15. kolu.

Juventus je poslednje bodove u Seriji A kod kuće izgubio 11. maja 2013. godine protiv Kaljarija (1:1). Bio je beznačajan kiks, jer je titula u tom trenutku praktično bila obezbeđena. Iste sezone samo krajem u januaru, Đenova je kao gost uspela da odoli "dami" (1:1).

Godinu i po dana Juventus je na svom terenu ređao sve same pobede. Nanizao ih je 25, a onda su u Torino stigli Siniša Mihajlović i Sampdorija, poslednja ekipa koja je pobedila na stadionu Juventusa 6. januara 2013. godine.

"Sampa" ovaj put nije osvojila tri boda. Odigrala je 1:1 i borbu za "skudeto" učinila veoma zanimljivom, pod uslovom da Roma pobedi u Đenovi.

Mihajlović je iznenadio mnoge kada je Manola Gabijadinija, jednog od najboljih svojih igrača, ostavio na klupi. Uveo ga je na početku drugog poluvremena umesto Nenada Krstičića i nije mu bilo potrebno mnogo vremena da iskaže kvalitet.

Namestio je loptu na levu nogu i sa ivice kaznenog prostora pogodio dalji ugao. Đanluiđi Bufon se bacio, ali nije bilo šanse da odbrani.

Od 51. minuta rezultat je opet bio izjednačen, a gosti su od tog momenta ponovo posvetili odbrani. Ovaj put sa mnogo više uspeha nego što je to bilo na početku derbija 15. kola.

Juventus je potpuno dominirao u prvom poluvremenu, čemu u prilog ide drastična razlika u posedu lopte u korist "stare dame" (70-30). Iz takve igre klub iz Torina uspeo je da postigne gol.

Pritisak Juventusa isplatio se već posle 12 minuta. Pošto je na samom početku susreta Karlos Tevez propustio priliku, kod druge opasne situacije "bjankneri" su imali mnogo više uspeha. Klaudio Markizio je iz kornera pronašao Patrisa Evru, a Francuz glavom poslao loptu iza leđa Serhija Romera.

Juventus sada ima 36 bodova, četiri više od drugoplasirane "vučice", dok je Sampdorija trenutno na deobi trećeg mesta sa Lacijom i Đenovom. Sve tri ekipe imaju po 26 bodova, s tim što gradski rival ima utakmicu manje.

Početne postave

JUVENTUS:Bufon - Lihtštajner, Bonući, Ogbona, Evra - Vidal, Markizio, Pogba, Perejra - Tevez, Morata.

SAMPDORIJA:Romero - Caćiatore, Gastaldeljo, Romanjoli, Ređini - Rico, Palombo, Obiang, Krstičic - Okaka, Eder.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC