• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kotorvaroški fudbaleri najuspješniji u 2014.

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Svečanom akademijom u Banskom dvoru u Banjaluci obilježeno 81. godina postojanja Područnog fudbalskog saveza i 46. godina Gradskog fudbalskog saveza Banjaluka. FK Mladost iz Kotor Varoši pokupio najviše nagrada.

Savezi iz Banjaluke organizovali su zajedničku svečanu akademiju, sumirali rezultate u protekloj godini i podijelili nagrade naujspješnijim fudbalerima, sudijama, trenerima i fudbalskim radnicima.

Među laureatima najviše je bilo onih iz Mladosti Kotor Varoš, kluba koji je sezonu 2013/2014 završio na prvom mjestu Područne lige Banjaluka i dobio nagradu za plasman u Treću ligu RS.

Predsjednik Područnog saveza Banjaluka Draško Ilić obraćajući se prisutnima rekao je da je zadovoljan jer je PFS BL održao broj klubova kao i time što vodeći klubovi iz ove regije ostvaruju dobre rezultate u svojim takmičenjima, te ličnom žrtvom ljudi u savezu koji su kako je istakao anjorganizovanije jedinice u okviru FSRS.

PIONIRI

Naujspješniji fudbaleri u pionirskoj kategoriji u sezoni 2013/2014 su: Dragan Domuzin (Sport team), Miloš Jović (Gorica Šipovo), David Javorac (Lauš), Nemanja Majkić (Omladinac), Ljubiša Nikodinović (Džaja), Aleksandar Dragojević (Čelinac), Mladen Žarić (Mladost KV) i Pavle Ćeranić (Krajina).

 "Ono čime nismo zadovoljni je to što Vlada RS i Narodna skupština RS nieu donijeli Zakon o sportu koji treba da uredi stanje u ovoj oblasti i time što oni iznad nas nisu dovoljno radili na pozicioniranju sporta u društvu. Država koja ne ulaže u sport može biti samo bolesna nacija i uzalud će nam onda biti i tri fonda zdravstva", rekao je Ilić.

Predsjednik GFS Banjaluka Dejan Travar rekao je da je 2014. godina bila dobra u organizacionom, ali ne tako dobra u finansijskom smislu, te da je uprkos tome nastavljen kontinuitet u organizovanju Lige poletaraca za djecu od osam do 12 godina te da je poslije dugo godina pokrenuta juniorska liga u Banjaluci.

"Nadam se da će se finansijska situacija popraviti jer imamo 'vojsku' od 24 kluba u Banjaluci i nadam se da će se za GFS naći više novca u gradskoj kasi", rekao je Travar.

Gradski i područni savez izabrali su i najbolje pojedince u svim kategorijama i uručili im priznanja, a pojedincima i novčane nagrade.

Za najboljeg igrača Područne lige Banjaluka u sezoni 2013/2014 proglašen je Igor Vučenović iz Mladosti Kotor Varoš, a najbolji strelac Milko Babić je takođe iz ove ekipe, kao i najbolji trener – Branko Ponorac.

Kotor Varoš je bila uspješna i u futsalu pa je za najboljeg futsal igrača priznanje dobio Miroslav Nedić iz KMF Kotor Varoš, a najbolji omladinac u futsalu je Mile Kutić iz istog kluba.

Krupa na Vrbasu dobila je priznanje za plasman u Prvu ligu RS te za osvajanje Kupa Područja, KMF K. Varoš za plasman u Prvu futsal ligu RS, kao i za plasman omladinaca u Prvu ligu RS.

KADETI

U kadetskoj kategoriji priznanja su dobili: Danilo Vukčević (Sport Team), Dalibor Plavšić (Džaja), Dejan Čađo (Krajina), Nemanja Burgić (Lauš), Danijel Špirić (Omladinac), Stanko Malinović (Gorica), Srđan Jurić (Mladost KV).

FK Progres iz Kneževa dobio je priznanje za učešće u baražu za Prvu ligu RS, a FK Borac 1926 dobio je nagradu za fer-plej u Područnoj ligi Banja Luka.

Posebna priznanja za dugogodišnji doprinos razvoju fudbala dobili su: Gojko Đurić, Rade Crnomarković, Dragomir Golić, Slobodan Zrnić, Predrag Lazić, Dragan Marjanović, Goran Arbutina, Novak Damjanović, Čedo Ševarika, Siniša Kudra, Željko Grbić, Stojko Stanarević, Ljubiša Bosančić, Predrag Zgonjanin, Milan Šipragić, Vladimir Đurđević, Milan Bojić, Stanoja Štrbac, Mihajlo Trnjak, Zlatko Davidović, Nebojša Mačkić, Brane Đukić, Željko Stjepanović, Radovan Đukurić, Rajko Ponorac, Željko Dubravac, Slavko Đukić, Radomir Trivić, kao i sportski novinari Slobodan Babić, Dragiša Adžić, Siniša kotaraš, Darko Grabovac, Siniša Trkulja, Darko Basara, Nemanja Babić, Darko Dragičević i Simić Televizija. Priznanje je dobio i portal Sportlive, te posthumno njegov osnivač, Dalibor Vukajlović.

U ime nagrađenih obratio se predsjednik FK Mladost iz Kotor Varoši, Rajko Ponorac.

"Hvala organizatorima što su prepoznali ono što su klubovi i pojedinci uradili. Ova nagrada je praktično jedina plata koju dobijamo za naše pregalaštvo u fudbalu. Svjesni smo zadaće koja nam predstoji, a to je da se još više angažujemo na sportskom planu ali i u vaspitanju, ne samo djece već i odraslih u sportu. Sportski klub vidim kao mjesto gdje se razvija zdrav duh i zdrava misao", rekao je Ponorac

Priznanja na svečanosti u Banskom dvoru su uručena i fudbalskim sudijama koji su stekli zvanje područnog sudije; Vojislavu Gajiću, Aleksandru Jeremiću, Srđanu Kalabiću, Srđanu Krčmaru, Mići Partalu, Vladi Slijepčeviću, Alenu Spahiću, Srđanu Zeljkoviću, Dejanu Balti, Pavlu Ćosoviću, Mladenu Iliću i Stefanu Piljagiću, zatim republičkim sudijama Dušanu Mariću, Milanu Kukriki, Marku Eraku i Slaviši iliću, te saveznim sudijama Nemanji Aleksiću, Jovanki Višekruni, Vedrani Kovačević, Tanji Račić, Nikoli Tadiću, Danijelu Granuliću i Mladenu Đokiću.

Novogodišnje poklon-bonove dobili su istaknuti sportski radnici Pero Subašić, Nedim Čaušević, Zdenko Šašić, Mladen Timotijević i Branko Delić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC