• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Puče Partizan!

Golovima Mirosavljevića u 49. i Ževlakova u 85. minutu Apoel pobijedio crno-bijele u prvom meču trećeg kola kvalifikacija.

 LŠ: Puče Partizan! Izvor: MONDO

Crno-bijeli su sa Rajskog ostrva krenuli put pakla. Kiparskih "plus 30" sasušilo je njihovu nadu da će drugi put u istoriji igrati u Ligi šampiona.

U prvoj utakmici trećeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan je poražen od Apoela u Nikoziji - 0:2 (0:0).

Tim Slaviše Jokanovića bolje nije ni zaslužio. A za plasman u plej-of biće mu potrebno čudo. Ne zato što je kiparski prvak bauk. Naprotiv. Nego zato što je teško vjerovati da za nedjelju dana, do beogradskog revanša, toliko toga može da se okrene u korist Partizana.

Bezidejni i bezopasni u napadu, a u odbrani poslije prekida proitvnika nepomični! To je crno-bijele skupo koštalo.

Načeo ih je bivši saigrač, Nenad Mirosavljević. Kao prošlog ljeta crveno-bijeli, sada su i njihove komšije sa Topčiderskog brda bile "žrtve" iskusnog napadača Apoela.

On se u 50. minutu našao sam kao duh na šest metara od gola Mladena Božovića i rutinski, trzajem glavom ga savladao - 1:0.

Konačan rezultat na sličan način, poslije kornera sa desne strane, postavio je Poljak Marsin Ževlakov. I on je bio potpuno usamljen na petercu. Dok su ga ostali akteri meča gledali, mogao je da bira gde će glavom da ćušne loptu - 2:0.

Trener srpskog šampiona Slaviša Jokanović poslao je na teren gotovo isti sastav koji je u dva meča sa Rilom potukao sve rekorde. Jedina izmjena bila je prinudna - umjesto povrijeđenog Mladena Krstajića, na lijevom beku igrao je Ivan Obradović.

Međutim, od moćne mašinerije koja je pregazila amatere iz Velsa, nije ostalo ništa.

U prvom poluvremenu igrala se šah partija. Strateg domaćina, Ivan Jovanović, zgusnuo je svoju ekipu na sredini terena i uspio u namjeri da neutrališe vezni red Partizana. Doduše, Lamin Dijara je dva puta zaprijetio Kipranima, ali je jednom golman Dinisis Kjotis poslije parade proslijedio loptu u korner, a drugi put je Senegalac traljavo šutirao, pa je ona postala lak plijen sigurnog čuvara mreže Apoela.

S druge strane, kiks Mladena Božovića poslije kornera nije očekivao Krisis Mihail, pa se nije snašao u idealnoj poziciji.

A onda je u nastavku postalo jasno da igrači Apoela pucaju od snage, ili je to bar tako djelovalo pored fudbalera u crno-bijelim dresovima koji nisu mogli da dođu do daha, a kamoli šuta ka protivničkom golu ili šanse...

U drugih 45 minuta Partizan nije uradio bukvalno ništa. Osim što su njegovi igrači napravili dve kardinalne greške u odbrani.

Utakmica je odigrana na stadionu GSP na čijim tribinama se okupilo oko 18.000 bučnih domaćih navijača. Grobara je bilo između 150 i 200.

Pristalice Apoela poželjele su dobrodošlicu gostima iz Beograda transparentima "Pravoslavna braćo" i "Kosovo je Srbija"... A onda su ih njihovi ljubimci počistili sa terena.

Revanš će se igrati naredne srijede, 5. avgusta, u Humskoj.

Apoel - Partizan 2:0 (0:0)

STRELCI: 1:0 - Mirosavljević u 49, 2:0 - Ževlakov u 85. minutu.

PARTIZAN: M. Božović - Stevanović (od 84. Knežević), Đorđević, Gavrančić, Obradović - Petrović - Ilić (od 72. Bogunović), Moreira, Tomić (od 61. Fejsa) - Dijara, Kleo.

APOEL: Kjotis, Pursaitidis, Karalampidis, Kosovski (od 82. Aleksandru), Broerse, Helio Pinto (od 73. Sacias), Kontis, Nuno Moraiš, Mirosavljević, Haki, Mihail (od 74. Ževlakov).

ŽUTI KARTONI: Aleksandru (Apoel), Stevanović, Dijara, Petrović, Gavrančić (Partizan).

SUDIJA: Bjorn Kuipers (Holandija).

(MONDO, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC