• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac ide na pripreme u Istru

Autor mondo.ba

Fudbaleri Borca dio zimskih priprema odradiće u Novigradu, gdje će boraviti od 30. januara do 11. februara.

 Borac ide na pripreme u Istru Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

"Centralni dio priprema provešćemo na Hrvatskom primorju, gdje ćemo biti učesnici 'Istria vinter kupa' na kojem će nastupiti osam ekipa. Još nije precizirano ko će nastupiti na ovoj smotri, ali kako sada stvari stoje, među učesnicima će pored nas biti: rumunski Ocelul, slovenački Zavrč, crnogorska Budućnost iz Podgorice, sarajevski Željezničar, te nekoliko hrvatskih klubova. Ekipe će biti podijeljene u dvije grupe po četiri, igraće svako sa svakim, a potom će biti odigrani susreti za plasman. To praktično znači da ćemo na ovoj smotri sigurno odigrati četiri susreta. Pored toga, planirali smo još jedan ili dva meča za vrijeme boravka u Novigradu", izjavio je sportski direktor Borca Slobodan Starčević za "Glas Srpske".

Prozivka je zakazana za 15. januar u prijepodnevnim časovima, ali i prije toga biće radno na Gradskom stadionu.

"Već 12. i 13. igrači iz Banjaluke odradiće sistematske preglede, a poslije prozivke, 15. januara i ostali će njihovim stopama. Prve dvije sedmice planirano je da radimo u Banjaluci, a potom putujemo za Hrvatsku. Po povratku iz Novigrada nastavićemo pripreme u našem gradu, a planirane su još dvije ili tri kontrolne utakmice".

Iako se u posljednje vrijeme veoma često pominju odlasci najboljih igrača u inostrane klubove, za sada zvaničnih ponuda još nema.

"Istina, stigla je jedna za Ivana Kostića, ali ona nije vrijedna pažnje, jer je riječ o veoma malom iznosu. Očekujemo da situacija bude potpuno drugačija u narednim danima, kada se probudi zapadno tržište poslije novogodišnjih praznika".

Po Starčevićevim riječima Borcu, ali i svim ostalim klubovima u Bosni i Hercegovini problem predstavlja neujednačen termin našeg prelaznog roka sa ostatkom Evrope.

"Cijeli Stari kontinent igračima trguje od 1. do 31. januara, a u FS BiH to se dešava od 1. do 28. februara. Međutim, šta je, tu je, želimo da se na proljeće upustimo u bitku za međunarodnu scenu i od broja eventualnih odlazaka zavisiće i broj eventualnih dolazaka fudbalera na Gradski stadion".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Jedini igrač crveno-plavih kome ove zime ističe ugovor je Mladen Žižović.

"Sa njim smo već razgovarali. Nastavićemo razgovore i kada počnu pripreme. Siguran sam da će on i u proljećnim bitkama nositi dres našeg kluba", naglasio je Starčević.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srećno

Srćna Nova godina i božićni praznici svim Borčevcima. Da se radujemo mnogim uspjesima našeg kluba u narednoj. Naš je Borac nama, sve na svijetu!!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC