• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić za MONDO: Borac prije svih!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Srbijanski defanzivac Ivan Kostić od dolaska u redove Banjalučana ustalio se u prvoj postavi. Ugovor sa klubom iz Platonove ulice ističe mu u junu, a u razgovoru za MONDO potvrdio je da ne razmišlja o odlasku sa Gradskog stadiona.

Centralni defanzivac Ivan Kostić (25) u redove banjalučkog Borca stigao je u avgustu iz FK Dolina i od tada je nezamjenjivi šraf u odbrani tima Vinka Marinovića.

Stameni Nišlija u prvom dijelu sezone Premijer lige BiH odigrao je 12 utakmica i pritom postigao jedan pogodak, u posljednjim trenucima meča na stadionu "Pirota", kada je svom timu donio tri boda na gostovanju u Travniku (2:1).

U drugom kolu, kada je na Gradskom stadionu gostovalo Sarajevo, debitovao je u crveno-plavom dresu, nakon čega se ustalio u prvoj postavi Borca.

"Kao i svi u klubu, moram biti zadovoljan ostvarenim u jesenjoj polusezoni. Vjerovatno niko, pa ni mi sami, nismo očekivali tako dobre rezultate u prvom dijelu prvenstva, iako je možda moglo i bolje. Pred kraj smo imali nekih kikseva, ali smatram da je šesto mjesto i 27 bodova sasvim korektan učinak", rekao je Kostić za MONDO.

Iako tokom prvog dijela sezone nije bilo rezultatskog imperativa, stekao se utisak da je Borac mogao osvojiti i više bodova. Prije svega tu se misli na poraz u prvom kolu protiv Mladosti iz Velike Obarske (Kostić nije igrao), koja je na kraju završila kao "fenjeraš", remi u Zvorniku, te neuspjeh u Gradačcu potiv Zvijezde.

"Upravo tako. Najviše nas bole ti kiksevi protiv Drine, gdje smo osvojili samo bod i poraz od Zvijezde Gradačac. Ne bih da se vraćam na prvo kolo, jer tada nije igrala većina igrača, među kojima sam i ja", naglasio je mladi defanzivac, koji je jedan pogodak postigao i Crvenoj zvezdi, u prijateljskom meču (1:2).

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Bliži se zimski prelazni rok. Ugovor sa Borcem ističe mu u junu sljedeće godine, ali Kostić tvrdi da, uprkos određenim ponudama, ne razmišlja o odlasku sa Gradskog stadiona. Bar do ljeta.

"Bilo je određenih ponuda, o čemu su me upoznali i ljudi iz kluba. Raspitivali su se pojedinci iz Azerbejdžana i Kazahstana, ali tu nije bilo ništa konkretno. Takođe, zvali su me i iz Srbije, da se vratim kući u Niš, ali o tome ne razmišljam. U Borcu mi je bolje i za sada ne razmišljam o odlasku", poručio je Kostić.

REGIONALNA LIGA

"Svakako da bi neka regionalna liga popravila kvalitet fudbala na prostoru bivše Jugoslavije. Ali, pitanje je koliko je to izvodljivo. Prije svega iz političkih razloga, ali i brojnih drugih", smatra Kostić.

Tokom karijere, Kostić je nastupao za nekoliko klubova iz Srbije. Nosio je dres zrenjaninskog Banata, Radničkog iz Niša, beogradskog Rada, Mladosti iz Lučana, Timoka iz Zaječara, Napretka iz Kruševca, te Doline (Padina), odakle je i stigao u Banjaluku. Borac je prvi klub iz BiH za koji je nastupao, a na pitanje da uporedi kvalitet lige ovdje i u Srbiji, dao je zanimljiv odgovor:

"Siguran sam da bi šest, sedam klubova iz gornjeg dijela tabele Premijer lige BiH bez problema moglo da se takmiči sa klubovima u Srbiji. Možda je najjača bh. liga za nijansu slabija od Superlige Srbije, prije svega zbog najjačih srpskih klubova, dok su ostali 'tu negdje'".

Kostić je u društvu igrača Borca koji su najviše igrali jesenas. Na terenu je proveo svih 1080 minuta na 12 mečeva u kojima je bio starter, tako da trener crveno-plavih Vinko Marinović za proljećne borbe ne mora da brine bar za jednu poziciju.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Svaka čast

Svaka čast. Inače, u narednom periodu ponovo svim silama napasti Evropu. Ti si meni Borče sve, ja ne mogu bez tebe!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC