• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Ovo ne može da se ponovi?

I poslije poraza od Dinama u Tbilisiju, nije jasno da li crveno-bijeli shvataju da su se namjerili na ozbiljnijeg protivnika nego što su mislili.

 ZVEZDA: Ovo ne može da se ponovi? Izvor: MONDO

Zašto je fudbal najpopularniji sport na svijetu? Između ostalog, zato što ga svi igraju i zato što je nepredvidljiv.

Međutim, kada su u pitanju Partizan i Crvena zvezda, mediji i navijači uvijek iznova "zagrizu mamac" i posle dvije-tri vezane pobjede počnu da misle kako su najveći klubovi Srbije - nepobjedivi.

Demanti je ove nedelje stigao sa Kipra, pa iz Gruzije.

Bezidejna Zvezda izgubila je sa nimalo naivnih 2:0 od Dinama iz Tbilisija, čime je došla u opasnost da se od Evrope oprosti još ranije nego prošle godine, kada je 28. avgusta ispala od Apoela (istog ovog koji sada ima šansu da eliminiše Partizan).

Sreća je što se u evrokupovima igra na dvije utakmice, pa crveno-bijeli imaju šansu da shvate gdje su griješili i da se na svom stadionu iskupe za razočaranje koje su na stadionu Boris Paičadze priredili grupi od dvadesetak najvjernijih navijača.

Igrače Zvezde niko poslije utakmice nije morao da kritikuje i govori im da moraju da igraju mnogo bolje. To im je bilo jasno.

Ali biće opasno ako u četvrtak izađu na teren sa mišlju da će Gruzijci, u strahu od ambijenta na Marakani, sami sebi dati tri gola. Ili da će neigranje Merebašvilija zbog žutih kartona učiniti ekipu Dinama bezopasnom u kontranapadima.

U svakom slučaju, crveno-bijeli su izgubili pravo da se pravdaju nepoznavanjem protivnika.

"Jako su me iznenadili. Da ovakva ekipa non-stop igra presing, mi to nismo očekivali",
rekao je lijevi bek Nikola Ignjatijević, koji smatra da je Dinamo slavio ubjedljivu pobjedu uz veliku naklonost sreće.

"Imali su dva prava šuta i dali dva gola. Kod drugog gola su petorica naših igrača bili u 16 metara, a lopta je pogodila jedinog njihovog. Prvi je pao iz odbitka, poslije odbrane Pavlovića, njihov igrač je natrčao i sam, neometan dao gol".

Ignjatijević, koji se po napadačkom učinku (dva šuta) pokazao najopasnijim igračem Zvezde, priznao je da nije mogao da prepozna svoj tim.

"Ušli smo kilavo u utakmicu, ne onako kako znamo. U odnosu na ono što smo gledali (na kasetama), ekipa Dinama je pružila svoju najbolju partiju, a mi jednu od svojih najlošijih. Skoro sam siguran da tako nešto više ne možemo da ponovimo, niti da Dinamo može bolje. Naravno da smo bolja ekipa, tvrdim da smo bolji, ali to moramo da pokažemo na terenu".

Dejanu Lekiću bilo je sigurno najteže poslije blijede partije. Momak koji je stigao na Marakanu kao najbolji strijelac Srpske lige - grupa Beograd, nije u Tbilisiju uradio ništa vrijedno pomena.

Ali za njegov bolji učinak je neophodna i mnogo konkretnija igra veznog reda. Kada bi Lekić mogao da uzme loptu na sredini terena, sam se probije do šesnaesterca i ubaci loptu u mrežu, zvao bi se Zlatan Ibrahimović i igrao bi u Barseloni.

"Totalno sam bio odsječen od svega. Ne pravdam sebe, ali da sam imao neke lopte - i nisam", sa "knedlom u grlu" je izjavio Lekić, za kojeg pritisak koji sa sobom nosi Zvezdina "devetka" predstavlja potpuno novu i nepoznatu stvar.


Neiskusnim igračima, kao što je on, treba pomoći da se rasterete i psihološki spremni uđu u revanš meč.

Na pitanje kako će mu proći sedam dana do naredne utakmice, Lekić je odgovorio: "Stvarno ne znam kako".

"Treba se odmoriti, sjesti, popričati, vidjeti šta je falilo u ovom meču i spremiti se za revanš. Optimista sam, mislim da pred punom Marakanom možemo da anuliramo prednost Dinama, pa da damo i još neki gol. Puno bi nam značilo da odemo u sledeće kolo (kvalifikacija za Ligu Evrope)".

Video priču sa Ignjatijevićem i Lekićem možete pogledati na našem sajtu - www.mondo.com!

(Ivan Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC