• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovačka vlada: Navijači, ne idite u Split!

"To se tiče samo prisustva na stadionu ili u centru Splita na dan utakmice, ne ljetovanja kao takvog", saopštilo je ministarstvo na svom sajtu.

 Slovačka vlada: Navijači, ne idite u Split!  Izvor: MONDO

Slovačko Ministarstvo inostranih poslova preporučilo je navijačima Žiline da ne putuju u Split, na revanš utakmicu kvalifikacija za Ligu Evrope sa Hajdukom.

"To se tiče samo prisustva na stadionu ili u centru Splita na dan utakmice, ne ljetovanja kao takvog", saopštilo je ministarstvo na svom sajtu.

Slovačka policija intervenisala je prošlog četvrtka protiv nekoliko stotina huligana i agresivnih navijača Hajduka, koji su došli u Žilinu na prvu utakmicu, iako je UEFA, zbog ranijih ispada huligana, zabranila Hajduku da vodi navijače najmanje na dva evropska gostovanja.

Policija je intervenisala kada su Hajdukovi navijači pokušali da uđu na stadion, a prije toga demolirali centar Žiline. Uhapšen je 221 hrvatski državljanin, zbog čega su se na nekim internet forumima pojavili pozivi na osvetu, a to je izazvalo izvesnu zabrinutost u Slovačkoj.

Slovački mediji objavili su i poziv vođe "Torcide", koji je tražio da niko ne dira slovačke turiste, jer su se, kako je rekao, "obični Slovaci u Žilini ponijeli gostoprimljivo, a brutalna je bila samo policija".

Slovačkim policajcima u srednjoj Dalmaciji, koji svakog ljeta zajedno sa hrvatskim kolegama patroliraju po ljetovalištima u kojima boravi najviše Slovaka, naređeno je da za svaki slučaj ne oblače uniforme, već da svoj posao obavljaju u civilu ili u kupaćem kostimu, ako su na plaži.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC