• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokanović: Nisam diletant

Veliki ispit u srijedu uveče polažu fudbaleri Partizana i njihov trener Slaviša Jokanović.

 Jokanović: Nisam diletant  Izvor: MONDO

Ako ga polože, za "maturski" će polagati na temu "ulazak u Ligu šampiona".

Poslije poraza od Apoela u Nikoziji pre nedelju dana (0:2), neki su posumnjali u stručnost Slaviše Jokanovića. Zato je konferencija za novinare u Humskoj, dan uoči revanša bila neobična.
Kada su novinari zamolili Jokanovića da kaže koje je to greške napravio, kako je sam rekao, u prvom meču, trener crno-bijelih je odgovorio: "To sam rekao u svlačionici" i potom nastavio:

"Želim da vam se predstavim i podsjetim ko sam. Znate da sam sedam godina igrao u našoj zemlji, 7,5 godina u španskoj Primeri, 51 put branio boje Čelsija, završio karijeru u drugoj španskoj ligi, sa 64 nastupa za reprezentaciju sam osmi igrač sa ovog prostora, učestvovao sam na evropskim i svjetskim prvenstvima i devet puta osvajao trofeje. Da podsjetim zbog mlađih ljudi koji su možda zaboravili. Ja nisam zubar niti časovničar, ovim poslom se bavim cijeli život, pošto se u nekim momentima neko optužuje da je diletant. Ovim ne želim da pravim alibi za eventualni neuspjeh, ali ni da me dižu ako uspijemo. Možda sam ja više potreban srpskom fudbalu, nego srpski fudbal meni".

Jokanović se potom vratio na utakmicu protiv Apoela i ponovio uvjerenje da njegov tim može bilo kom protivniku da da dva i više golova. Zašto bi Apoel bio izuzetak?
"Poslije slabe igre i poraza na Kipru očekuje nas izuzetno težak i bitan meč. Verujem da možemo da damo dva i više golova protiv svakog protivnika, pa i protiv Apoela. Sami smo ušli u problem, sad je na nama da sami iz njega izađemo. Vjerujem da možemo da ispunimo zacrtani cilj, jer vjerujem u ekipu i podršku sa tribina".

Još u prvoj utakmici fudbaleri Apoela su pri minimalnom vođstvu često padali i tražili lekarsku pomoć. Jokanović ne želi da razmišlja o tome da će Kiprani isto činiti u revanšu.

"To nije neobično, potrebna nam je mirnoća i racionalni rizik, a ne ludost. Treba nadmudriti i prevariti protivnika. Zabranio sam igračima da u slučaju povrede poritvnika izbacuju loptu van terena, jer niti moji igrači ni ja nismo završili medicinu. To je na sudiji da proceni. Takođe, rekao sam im da ne izbacuju loptu ni ako se oni (igrači Partizana) povrede".

Trener Partizana je još ranije najavio promjene u sastavu u odnosu na onaj koji je igrao u Nikoziji, ali ne želi da govori o imenima. Jasno je samo da neće igrati povrijeđeni Mladen Krstajić, a da je u kombinaciji za sastav povratnik sa Evropskog prvenstva za omladicne Adem Ljajić.

Time Jokanović ne želi da javno upire prstom u pojedine igrače i eventualno ih obeležava kao krivce za neuspjeh u Nikoziji.

"Za svaki poraz sam kriv ja. Nema potrebe da prstom upirem i pokazujem ko je kriv, time se bavimo u svlačionici. Vjerujem da će ekipa pokazati drugačije lice, da će se ponovo izdići kao što je činila toliko puta do sada".

Navijači koje zapljuskuje otpimizam uprkos minusu od dva gola najčešće predviđaju identičan rezultat kao na Kipru, naravno u korist domaćina.

"Ovde svi govore o rezultatu 2:0, a ne znam zašto ne bismo prošli sa primljenim golom. Ne vidim zašto Partizan ne može da da četiri gola!? Ja mislim da može".

Na pitanje da li postoji mogućnost da promeni sistem igre, trener Partizana je odgovorio: "Igraće se bar 90 minuta i u zavisnosti od toga šta smo uspjeli da uradimo do datog momenta u meču moguće je da ćemo u nekom trenutku ući i u nerezonski rizik".

Utakmicu će suditi Italijan Mateo Simone Trefoloni. On je sprskoj fudbalskoj javnosti poznat jer je prve dvije godine dijelio pravdu u porazu Crvene zvezde od Bajerna u Ligi UEFA (2:3), a bio je glavni arbitar i u kvalifikacionoj utakmici za SP u Konstanci u kojoj je Srbija savladala Rumuniju.

"Volio bih da na centru bude isti Holanđanin kao i u Nikoziji pa da sudi domaćinski kao i na Kipru", rekao je Jokanović.

Goran Gavrančić prenosi stav cijele ekipe a to je vera da Partizan može da anulira minus iz Nikozije i plasira se u plej-of za LŠ.

"Nismo očekivali nepovoljan rezultat u prvoj utakmici, a sada je došlo vrijeme da ispravimo greške. Naše ambicije se nisu promijenile i dalje je to LŠ, a dva gola nisu toliko nedostižna, pogotovo uz podršku koju ćemo imati. Možda će od nas navijači zahtevati brzi gol, ali apelujem na stpljenje naročito zbog mladih igrača. Čak i da damo gol u 60. minutu ostaje nam vremena za bar još jedan i eventualne produžetke".

Upitan da li veruje da Apoel ne može bolje od onoga što je prikazao u prvoj utakmici, iskusni štoper je odgovorio: "Ne znam da li Apoel može bolje, ali mi sigurno ne možemo gore. Sami smo krivi za poraz, sami smo sebe iznenadili takvom igrom. Da smo bili na našem nivou rezultat ne bi bio ovakav".

(R. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC