• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real ne staje: Stigao je i Ćabi Alonso!

Liverpul je, poslije više mjeseci natezanja, pristao na ponudu Reala, koja navodno iznosi 35 miliona evra. Vezista u srijedu stiže na preglede.

 Real ne staje: Stigao je i Ćabi Alonso! Izvor: MONDO

"Real Madrid i Liverpul postigli su dogovor oko transfera Ksavijera Alonsa Olana (Ćavi Alonsa). Igrač će doputovati u Madrid sutra (srijeda) kako bi prošao medicinske preglede".

Ova kratka, ali sasvim jasna vijest objavljena je u utorak uveče na zvaničnom sajtu Reala. Suština: "Kraljevski klub" i njegov svemoćni predsjednik Florentino Perez doveli su još jednog igrača, kojeg su poželjeli ovog ljeta.

Poslije Kake, Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Alvara Arbeloe, Raula Albiola, kao i vraćenih Estebana Granera i Alvara Negreda, u Madrid je stigao (osim ako ne "padne" na pregledima) i reprezentativac Španije, dugogodišnji zadnji vezni Liverpula - Ćavi Alonso.


Tako se formiranje novih "Galaktikosa" pomjera od špica prema odbrani, gdje se još očekuje prava eksplozija.

Kapa dole Albiolu i Arbeloi, ali njihova imena nisu toliko zvučna, u poređenju sa ostalim pridošlicama.

"Liverpul Dejl Post" objavio je da je menadžer "Redsa" Rafa Benitez pristao da proda fudbalera sa kojim nije bio u sjajnim odnosima od kada se Real javio za njega, ali tek kada je cijena dostigla 35 miliona evra. Ipak, ova informacija nije zvanična.

Isti list dodaje da bi visina transfera mogla da bude uvećana za 2,5 miliona evra, ukoliko Ćavi bude opravdao očekivanja u prve dvije sezone na Santijago Bernabeu.

Alonso (27) je u Liverpul prešao 2004. godine iz Real Sosijedada i za pet sezona na Enfildu odigrao je 210 utakmica, uz 19 golova, od kojih su dva postignuta sa više od pola terena.

Vezista je standardan i u nacionalnom timu, za koji je igrao 61 put i bio jedan od ključnih igrača u pohodu na titulu prvaka Evrope 2008. godine. Pet puta pogodio je mrežu u dresu "furije".

Zbogom Selgado

Madriđani su takođe u utorak saopštili da su se poslije decenije igranja u klubu odrekli usluga nekadašnjeg reprezentativca Španije Mičela Selgada.

Salgado (33) je dres "kraljevskog kluba" nosio punih deset godina, a pošto je ugovor raskinut godinu prije isteka, on će dobiti kompenzaciju u iznosu od tri miliona evra.

Lokalni mediji navode da je Selgado izbačen iz tima jer nije u planovima novog trenera Manuela Pelegrinija.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC