• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovačević: Izjava Jagodića? Van pameti!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević zgrožen je optužbama koje je na njegovu "adresu" uputio bivši selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić.

 Kovačević: Izjava Jagodića? Van pameti!   Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Nekadašnji trener šampionskog tima Borca iz 2011. godine Vlado Jagodić je optužio prvog čovjeka FSRS da "patološki mrzi ‘Velikana iz Platonove’" i da za njega nema mjesta u Srpskoj dok god je Kovačević predsjednik entitetskog Saveza.

"Dok god je Kovačević na čelu fudbala u Republici Srpskoj, za mene nema mjesta. Naravno, iz ove priče apsolutno isključujem moj Borac, jer nikada neću reći kako u tom klubu ne bih radio, a kada znam da čelni čovjek FS RS patološki mrzi Borac i sve što iz njega dolazi, onda mi je upravo na Gradskom stadionu i mjesto. Naravno, ako budem potreban Borcu", izjavio je Jagodić za list "Press RS".

Prema Jagodićevim riječima, kad je struka u pitanju, uradio je dovoljno na ovim prostorima i uvjeren je da će karijeru nastaviti u inostranstvu.

"Iskreno, teško mi pada saznanje da pored svega što sam uradio kao igrač, funkcioner i trener nisam poželjan, a još je žalosnije da o svemu odlučuje neko ko u fudbalu nije osvojio ni seoski turnir koji se igra za gajbu piva", dodao je bivši selektor mladih "zmajeva".

Naravno, MONDO je pozvao predsjednika FSRS za komentar.

"Molim vas to je van pameti, nema nikakvog smisla. Činjenice govore u drugom pravcu. Ne znam na osnovu kojeg argumenta Jagodić zasniva svoj stav. Borac je otkako sam ja predsjednik Saveza osvojio pet, šest trofeja na nivou Srpske i Bosne i Hercegovine. Ako je problem to što sam iz Žeravice kod Gradiške, ja se time ponosim", rekao je Kovačević za naš portal.

Prema njegovim riječima, nije imao priliku da pročita Jagodićevu izjavu.

"Ne znam da li je i šta konkretno rekao. Ali, ja nisam trener i nisam uzeo njegovo mjesto. Koji su to parametri, gdje je on htio da bude nešto, pa ja sebe postavio? Dajte molim vas, morao bi gospodin iznijeti neke argumente, pa ja da iznesem svoje, kako bi se formirao nekakav stav".

Kad smo mu pročitali izjavu, Kovačević je ostao pri stavu da Jagodić za svoju optužbu nije naveo nijedan konkretan argument.

"Ja nisam tu čuo nikakav argument, suština je nešto drugo najvjerovatnije…Neka kaže, pa ćemo onda i mi izići s argumentima..Ja nisam trener niti sam se kandidovao za bilo kakvu trenersku funkciju. Zašto bih ja mrzio bilo kojeg trenera pa ni Jagodića?", zapitao se prvi čovjek fudbala RS.

Na naše pitanje, da li zna šta stoji iza ove priče, odnosno koja je pozadina svega, Kovačević je opet ponovio isti stav.

"Kad neko iziđe s argumentima, onda ću i ja reći kontrargumente. Ne želim da ulazim u sferu nagađanja".

Da li to ima veze sa Jagodićevom smjenom na mjestu selektora mlade reprezentacije BiH?

"Vjerujte ne znam, nismo ga mi smijenili nego Fudbalski savez BiH. Po mojim informacijama, čovjek (Jagodić, prim.aut) uopšte ne ispunjava uslove da bude selektor. To pitajte FS BiH".

Insistirali smo na odgovoru jer je FS RS sastavni dio FS BiH i relevantan sagovornik na temu…

"Jeste, mi smo izišli s našim prijedlozima i FS BiH je nakon dugotrajne analize izabrao najbolje kandidate u ovom momentu (Jagodića je na klupi naslijedio Darko Nestorović, prim.aut). Ali ja ne znam da li je to razlog jer se u tom članku to ne pominje. Po meni, jedino mu smeta što sam iz Žeravice, to je jedini njegov 'argument'", zaključio je predsjednik FS RS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC