• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moreira u suzama

Potresna je bila scena kada je Moreira, poslije neuspjeha u dvomeču sa kiparskim Apoelom (1:0, 0:2) izašao iz svlačionice i obratio se novinarima.

 Moreira u suzama Izvor: MONDO

"Najveći grijeh je zbog navijača, što su razočarani i tužni otišli kućama, a uradili su sve da prođemo dalje", počeo je Moreira.

Čovjek koji je samo dan ranije ostao bez majke, nije otišao kući, već je ostao da pomogne saigračima i bio najbolji na terenu. Borio se kao da se rodio u crno-belom dresu.

"Nisam imao dilemu da li da igram. Ispalo je najgore i za Partizan i za mene, osjetio sam se kao najgori čovjek na svijetu", rekao je Moreira i počeo da plače...

Za razliku od njega, Radosav Petrović je bio grub prema novinarima, na čiju je konstataciju "Partizan nije uspio", uzvratio pitanjem.

"Šta nije uspio?"

Da prođe dalje.

"Da, nismo uspjeli da prođemo dalje, uspjeli smo da pobijedimo".

Koji su razlozi eliminacije?

"To je duboko pitanje, mogu da prokomentarišem samo ovu utakmicu. Nije nam se posrećilo, promašili smo šanse, a ekipa je pokazala da ima karakter. Šteta je što ovakva ekipa, sa ovakvim navijačima, neće igrati u Ligi šampiona. Glavu gore, idemo dalje", završio je Petrović.

Nemanja Tomić je gotovo bez riječi prošao pored okupljenih novinara, jedva procijedivši: "Teško mi je da pričam, nemam šta da kažem".

Partizanov trener, Slaviša Jokanović, najavljivao je prije revanša sa Apoelom da njegov tim svakome može da da bar dva gola i pitao se zašto ne bi pobijedio rezultatom 4:1.

Ekipa na terenu nije stvorila ni četiri stoprocentne šanse.

"Počeli smo utakmicu na idealan način i uspjeli da dominiramo u prvom poluvremenu, preuzevši dosta rizika. Imali smo i u tom periodu grešaka, koje su dovele do paničnih situacija. Međutim, u drugom dijelu smo prerano odustali od igranja fudbala".

"Ulaskom našeg najvišeg igrača (Vašingtona), veći dio vremena igrali smo dugim loptama, što nije donijelo rezultat. Tada nam je nedostajalo strpljenje", bio je prvi Jokanovićev komentar.

Logično upitan, koju je ideju imao kada je uveo Vašingtona, ironično se osmijehnuo i odgovorio.

"Sigurno nisam htio da branim gol, već da dođem do drugog pogotka. Nisam to uradio da bismo igrali isključivo dugim loptama", ostavio je zbunjene sve predstavnike medija.

Na kraju je Jokanović čestitao Apoelu i poručio da se Partizan okreće "utješnoj nagradi", odnosno kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Strateg Apoela, Ivan Jovanović, po drugi put je nadmudrio mlađeg kolegu.

"Sve je postalo mnogo teže poslije primljenog gola u trećem minutu. Znali smo da će Partizan da nas pritisne. Imao je dobru igru, ali smo poslije 20. minuta i mi počeli da stvaramo šanse. Znali smo i da će drugo poluvrijeme biti još teže, da će nas Partizan još jače pritisnuti. Uspjeli smo da održimo rezultat i izbacimo velikog protivnika. Apoel je danas pisao istoriju".

Jovanović je pohvalio atmosferu na stadionu i rekao da čeka petak i žrijeb, "kako bi nastavio da sanja".

Na pitanje šta je bio ključ ukupnog uspjeha u okršaju sa Partizanom, odgovorio je: "Naša disciplinovana igra u obe utakmice".

(R. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC