• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković čeka Rajkovića

Poslije Evropskog prvenstva u Švedskoj i promjene na kormilu mlade reprezentacije, "orlići" kreću u novi let.

 Dujković čeka Rajkovića Izvor: MONDO

Novi selektor Ratomir Dujković, nasljednik Slobodana Krčmarevića, objelodanio je spisak igrača na koje računa za prijateljski meč sa Izraelom, koji će se u Novom Sadu igrati u utorak 11. avgusta.

Time će biti označen početak novog ciklusa u kome će mlada reprezentacija Srbije učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. u Danskoj.

"Okupili smo grupu igrača, koja već ima iskustva u takmičenju za Evropsko prvenstvo, ali među njima se nalaze i debitanti koji u budućnosti treba da budu oslonac tima. Dopunu selekcije ostvarili smo iz omladinske reprezentacije, ali nećemo imati mnogo vremena da protiv Izraela uradimo ono što smo naumili", rekao je Dujković na konferenciji za novinare.

Mladi reprezentativci će se okupiti u subotu.

Dujković nije mogao da kaže ko će biti novi kapiten, pogotovo što jednom od najiskusnijih, Slobodanu Rajkoviću, 3. septembra ističe jednogodišnja kazna zabrane igradnja u reprezentativnim selekcijama.

"Pitanje kapitena nije od velike važnosti. Imamo nekoliko iskusnih igrača kojima možemo da povjerimo traku, ali mene svakako raduje informacija da ću već za početak kvalifikacija 5. septembra protiv Slovačke u Novom Sadu moći da računam na Rajkovića".

"Orlići" u novom ciklusu takmičenja za EP nalaze se u sedmoj kvalifikacionoj grupi sa selekcijama Slovačke, Norveške, Kipra i Hrvatske.

Kvalifikacije počinju 5. septembra utakmicom između Srbije i Slovačke, a septembra naredne godine završavaju se gostovanjem "orlića" na Kipru.

Na Dujkovićevom spisku nalaze se sljedeći igrači:

Golmani: Živko Živković (Metalac, Gornji Milanovac), Denis Petrić (Kasis Karnu, Francuska), Branislav Danilović (Rad).

Odbrana: Jagoš Vuković (Rad), Milan Milanović (Lokomotiva, Moskva), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović, Rajko Brežančić i Siniša Stevanović (svi Partizan).

Vezni red: Ljubomir Fejsa (Partizan), Nikola Gulan (Fiorentina, Italija), Ivan Radovanović (Atalanta, Italija), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Vojvodina), Miloš Bosančić (Liberec, Slovačka), Adem Ljajić (Partizan).

Napadači: Miralem Sulejmani (Ajaks, Holandija), Slavko Perović (Crvena zvezda), Miloš Živanović (Hajduk, Kula) i Danijel Aleksić (Vojvodina).

Pravo igranja imaju igrači rođeni 1. januara 1988. godine i mlađi.

(Tanjug, MONDO, foto FSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC