• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porto namještao i izvukao se?!

UEFA je zagarantovala Portu mjesto u Ligi šampiona, koje je bilo ugroženo zbog navodnog lažiranja prvenstvenih utakmica prije pet godina.

 Porto namještao i izvukao se?! Izvor: MONDO

Takva odluka znači da će Porto zaraditi najmanje sedam miliona evra od prodaje prava za televizijske prenose mečeva u elitnom evropskom takmičenju.

Prijetnja da će Porto biti izbačen iz Lige šampiona postojala je više od godinu dana, pošto je klub optužen za lažiranje mečeva portugalskog šampionata u sezoni 2003/2004.

Disciplinski komitet UEFA u četvrtak je saopštio da ne može da donese odluku o izbacivanju Porta iz Lige šampiona, pošto je novi statut, koji dozvoljava takvu mogućnost u slučaju namještanja utakmica, stupio na snagu tek 27. aprila 2007. godine.

Porto je, međutim, osumnjičen za lažiranje utakmica prije tog datuma, pa je Disciplinski komitet UEFA jednostavno okončao istragu!

Optužbe na račun Porta počele su tokom istrage "zlatna pištaljka", koja je razmatrala tvrdnje da je sudijama nuđen mito pred dvije utakmice tog kluba. Porto je te sezone i osvojio titulu šampiona Portugala.

Predsjednik kluba Žorž Pinto da Košta prošlog aprila je pred sudom oslobođen optužbi, ali je uprava portugalske lige ipak kaznila Porto oduzimanjem šest bodova. "Zmajevi" se nisu bunili pošto su i sa tom kaznom osigurali osvajanje titule.

(Beta-AP, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC