• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro privatizacija banjalučkog Borca!

Sportsko-fudbalsko preduzeće Borac nalazi se na korak od prelaska u akcionarsko društvo, podvučeno je na sjednici Skupštine banjalučkog kluba.

 Uskoro privatizacija banjalučkog Borca! Izvor: MONDO

Na sjednici u četvrtak imenovano je i novo rukovodstvo - Mićo Milovanović izabran je za predsjednika Upravnog odbora, Dragan Veselinović imenovan za prvog čovjeka novog saziva Skupštine, dok je za direktora tog tijela postavljen Miloš Milutinović.

Milovanović je u izjavi za banjalučki "Fokus" istakao da je trenutno stanje prelazna faza iz Sportskog-fudbalskog preduzeća u akcionarsko društvo.

"To se naprosto moralo desiti. Izabrali smo predsjednika i potpredsjednika Skupštine, Upravni odbor, koji broji sedam članova, zatim Nadzorni odbor sa tri člana, generalnog menadžera, čime su otklonjene sve prepeke u normalnog funkcionisanju",
rekao je Milovanović.

Ideja vodilja bila je splitski Hajduk.

"Poučeni primjerom evropskih klubova, ali i klubova iz okruženja, kao što je splitski Hajduk, i mi smo se odlučili na ovaj korak. Skupština je donijela odluku da Upravni odbor formira radno tijelo koje će pripremiti program, nakon čega bi klub postao akcionarsko društvo. To će biti velika dobit",
dodao je predsjednik UO Borca.

Prema njegovim riječima, dosad se klub finansirao uglavnom iz budžeta Banjaluke ili Republike Srpske, a tih sredstava je sve manje.

"Zato je neophodna ova promjena, da klub ima više suvlasnika. Na taj način će se dodatno voditi briga i biće obezbijeđeni i drugi izvori prihoda. Teško je reći vremenski kada će to biti konačno urađeno, ali pokušaćemo da to riješimo što je prije moguće", zaključio je Milovanović.

UPRAVNI ODBOR BORCA

Članovi Upravnog odbora su Mićo Milovanović, predsjednik, Zoran Kalinić, zamjenik predsjednika, Ermin Dedukić, Željko Kopanja, Milenko Gemaljević, Zoran Bursać i Dragan Tešanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC