• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kraj): Zvezda - Dinamo Tbilisi 5:2

Dinamo iz Tbilisija vodio 1:0 i 2:1, Lekić sa dva gola preokrenuo rezultat, Kadu iz penala povisio na 4:2, a Lekić u 88. minutu donio prolaz dalje.

 LE (kraj): Zvezda - Dinamo Tbilisi 5:2 Izvor: MONDO

Pored kiše, za "hladan tuš" svih na Marakani pobrinuo se napadač crveno-bijelih Dejan Lekić, koji je poslije slobodnog udarca za goste glavom skrenuo loptu u sopstveni gol!

Imajući u vidu 0:2 iz Tbilisija, srpskom predstavniku sada su za prolaz neophodna čak četiri pogotka, pod uslovom da ne primi više nijedan.

Prvi dio plana ispunio je Slavko Perović, koji je poslije odličnog centaršuta Pavla Ninkova glavom matirao Loriju - 1:1.

Ofanzivu crveno-bijelih prekinula je nevjerovatna greška golmana Bojana Pavlovića, poslije čijeg je istrčavanja Mate Vatsadze imao lak zadatak, da sa metra udaljenosti samo sprovede loptu iza gol-linije, 1:2 u 23. minutu.

Samo tri minuta kasnije, Perović je centrirao sa desnog boka, sa pozicije koju obično zauzima Ninkov, a Lekić na petercu uklizao i iskupio se za autogol - 2:2.

Zvezda je nastavila da napada, ali duže vreme nije bilo stopostotnih šansi. Onda je u sudijskoj nadoknadi vremena stadion "eksplodirao".

Prvo je Blažić posle vihorne akcije Ninkova, Perovića i Lazetića pogodio stativu iz relativno teške pozicije.

Crveno-bijeli su odmah oduzeli loptu igračima Dinama, Nikola Lazetić uputio je dijagonalu u kazneni prostor, a Lekić umakao dvojici čuvara, zaplivao kroz vazduh i glavom doveo svoj tim u prvo vođstvo - 3:2!

Punih 20 minuta igre u drugom poluvremenu bilo je potrebno da crveno-bijeli stvore prvu pravu priliku. Lekić je bio najviši u skoku posle centaršuta Lazetića, međutim, lopta je završila pored desne stative.

Umjesto Savija je ušao ofanzivniji Kadu, dok je Cvetkovića zamijenio Bogdanović.

Slavoljub Đorđević isključen je u 71. minutu zbog prekršaja sa leđa nad Vatsadzeom. Francuski sudija Enjimi prvo mu je pokazao žuti, a kada je izbliza vidio povredu napadača Dinama - naknadno izvukao crveni karton!

Da apsurd bude potpun, Vatsadze je poslije ukazane pomoći nastavio sa igrom.

Međutim, u 76. minutu je Enjimi uradio jednu dobru stvar - pokazao je na "bijelu tačku" poslije faula Tomašvilija nad Perovićem. Siguran realizator bio je Kadu i na semaforu je ispisano 4:2!

Od 83. minuta je brojno stanje na terenu izjednačeno.

Nigerijac Ovondo Akiremi oklevao je sa izlaskom iz igre, igrači Zvezde počeli su da mu prigovaraju, na šta je Akiremi gurnuo Ninkova. Nije to bio posebno grub nasrtaj, ali dovoljan da ga arbitar isključi, tako da već spremni Vaša Nemsadze nije mogao da ga zamijeni!

Nepunih pet minuta kasnije, Zvezda je uspjela!

Akciju je na svojoj polovini počeo Isah, Lazetić je na lijevom krilu pronašao Bogdanovića, koji je prebacio loptu na desnu nogu, centrirao u "srce" kaznenog prostora, gdje je Lekić između dvojice čuvara samo zakačio loptu. Odlučivali su centimetri i ona je odsjela u "maloj mreži" Lomije... 5:2!!!

Zanimljivo, Zvezda je počela utakmicu sa čak trojicom novih igrača.

U odnosu na tim koji je prije sedam dana izgubio u Tbilisiju, Vladimir Petrović Pižon izvršio je jednu prinudnu i dvije "dobrovoljne" izmjene.

Trener crveno-bijelih na levi bok je poslao debitanta Nemanju Cvetkovića, umjesto bolesnog Nikole Ignjatijevića.

Cvetković prvenstveno igra na poziciji zadnjeg veznog, ali je Pižon procijenio da je on u ovom trenutku bolje rješenje od golobradog Srećkovića ili selidbe nekog od štopera na mjesto uz aut-liniju.

Umjesto Đorđa Tutorića, šansu će na poziciji štopera dobiti talentovani Vujadin Savić, sin Zvezdinog legendarnog centarfora Dušana. Na klupu se preselio i Vladimir Bogdanović, pa će trio centralnih veznih igrača sa Saviom i Isahom kompletirati "zaboravljeni" Marko Blažić.

Na Marakanu je po kišovitom vremenu došlo oko 20 hiljada gledalaca.

Najveće aplauze prije početka utakmice pobrala je Nađa Higl, svjetska šampionka u plivanju na 200 metara prsno. Ona se sa bratom Sebastijanom, odjevena u crvenu haljinicu, pojavila u svečanoj loži, na šta je cio stadion počeo da skandira njeno ime i prezime...

Sastavi timova

CRVENA ZVEZDA: Pavlović, Ninkov, Savić, Đorđević, Cvetković, Savio, Isah, Blažić, Lazetić, Perović, Lekić.

REZERVE: Stamenković, Obrić, Tutorić, Kadu, Jevtić, Nikolić, Bogdanović.

DINAMO: Lorija, G. Kašija, Kakubava, Nergadze, Tomašvili, Š. Kašija, Hmaladze, Digmelašvili, Koškadze, Akiremi, Vatsadze.

SUDIJA: Said Enjimi (Francuska).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC