• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Voša gradila, pa rušila

Vojvodina dva puta vodila u Beču, a na kraju ubjedljivo poražena 2:4 i tako završila evrospku misiju već na prvom koraku.

 LE: Voša gradila, pa rušila Izvor: MONDO

Malo, baš malo je nedostajalo Vojvodini da se domogne plej-ofa za Ligu Evrope. Novosađane je od tog uspjeha dijelilo desetak minuta ili jedna sudijska odluka...

Tim Dragoslava Stepanovića je dva puta vodio u Beču protiv Austrije, a na kraju izgubio ubjedljivo (2:4) i poslije 1:1 u prvom meču u Beogradu oprostio se od Evrope.

Voša je u većem dijelu utakmice na stadionu "Franc Hor", pred oko 8.000 gledalaca, igrala dobro. Pametno i strpljivo od početka, iako joj je gol bio neophodan... Međutim, greške odbrane su skupo koštale Novosađane.

Prvo poluvrijeme je bilo kao preslikao iz prve utakmice. Gost je poveo, a domaćin izjednačio u poslednjim trenucima tog dijela igre.

U 31. minutu Mario Đurovski je, poslije duplog pasa sa Ađuruom, samo pipnuo loptu, što je bilo dovoljno da stigne do Dragana Mrđe, koji je usamljen na sedam-osam metara precizno šutirao kroz noge golmana Almera - 0:1.

To je do delirijuma dovelo oko 150 navijača Vojvodine.

Međutim, radost domaćim pristalicama donio je Tomaš Jun, inače strijelac i gola u Beogradu.

U 45. minutu je Okoti ušao u kazneni prostor Vojvodine po lijevoj strani i šutirao, lopta je zakačila Karana i između Pekovića, Grozdanovskog i golmana Brkića stigla do Čeha, koji je sa nekoliko desetina centimetra gurnuo u mrežu - 1:1.

Ni to nije demoralisalo Novosađane.

U 58. minutu sijevnula je ljevica Dušana Tadića sa 15 metara iskosa sa lijeve strane. Milimetarski precizno naciljao je suprotni ugao - 1:2.

Tek što je ušao u igru, Emin Sulimani je izjednačio (63. minut). Ortlehner je centrirao sa desnog krila, Brkić je promašio loptu, koja je pala na glavu Sulimanija i odskakutala u mrežu - 2:2.

I to je bio rezultat koji je odgovarao "lalama".

Ali onda se, u 81. minutu, još jedan rezervista Austrije, neposredno po izlasku na teren, upisao u strijelce.

Mamadu Diabang je iskoristio još jednu dekoncentraciju gostujuće odbrane i centaršut Sulimanija sa lijeve strane, usamljen na osam-devet metara proslijedio u mrežu Brkićevog gola - 3:2.

Ni to nije bio kraj. Da je sudija Oleg Oriehov iz Ukrajine dosudio penal za goste, kao što je trebalo zbog igranja rukom domaćeg igrača u svom šesnaestarcu, možda bi se Novosađani vratili kući pjevajući.

Ovako, primili su još jedan gol. Kada je Brkić ostavio mrežu bez čuvara i krenuo u napad po isteku 90. minuta, austrijski tim je iskoristio kontranapad i preko Okotija stigao do ubjedljive pobjede - 4:2.

Trener Vojvodine Dragoslav Stepanović napravio je dvije izmjene u sastavu u odnosu na prvi meč. Umjesto Lovrića i Stoike, šansu je ukazao Grozdanovskom i Tumbaseviću.

Ponovo nije mogao da računa na povrijeđenog Kizita, kao i na talentovanog Aleksića, koji u Beč nije otputovao zbog problema sa vizom.

Njegov kolega Karl Daksbaher izostavio je samo Štandfesta, čije je mjesto zauzeo Klajn.

Utakmici je prisustvovao i Predrag Mijatović. Međutim, nekadašnji fudbaler Partizana, Real Madrida i Fiorentine, doskorašnji sportski direktor "kraljevskog kluba", nije htio da komentariše zašto se našao na stadionu "Franc Hor".

Austrija - Vojvodina 4:2 (1:1). Golove pogledajte na našem portalu www.mtsmondo.com

STRIJELCI: 0:1 - Mrđa u 31, 1:1 - Jun u 45, 1:2 - Tadić u 58, 2:2 - Sulimani u 63, 3:2 - Diabang u 81, 4:2 - Okoti 90+3. minutu.

AUSTRIJA: Almer - Klajn, Bak, Dragović, Ortlehner - Junuzović, Vorišek (od 85. Hatenberger), Baumgartlinger (do 60. Sulimani), Aćimović - Okoti, Jun (od 80. Diabang).

VOJVODINA: Brkić - Vulićević, Karan, Peković, Grozdanovski - Ađuru - Stjepanović (od 72. Smiljanić), Tumbasević (od 84. Stoika), Đurovski (od 84. Kucišvili), Tadić - Mrđa.

STADION: "Franc Hor" u Beču. GLEDALACA: 8.000. SUDIJA: Oleg Oriehov (Ukrajina). ŽUTI KARTONI: Diabang, Ortlehner (Austrija), Vulićević (Vojvodina).

(tekst i foto - specijalni izvještač MONDA iz Beča, Predrag Vujić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC