• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grahovac piše istoriju

Autor mondo.ba

Branko Grahovac ušao je u istoriju rumunskog fudbala.

Golman Branko Grahovac ušao je u istoriju rumunskog fudbala kao jedan od pet golmana stranaca koji su u rumunskom šampionatu branili 100 i više utakmica.U probranom  društvu je još jedan golman sa prostora BiH Adnan Gušo piše "Glas Srpske".

Grahovac je u Rumuniji od  februara 2010. godine kada je počeo da brani  za Ocelul iz Galatija u utakmici protiv Argeša. Sa Ocelulom je osvojio titulu šampiona Rumunije i nastupao u Ligi šampiona, gdje je branio protiv Mančester junajteda, Benfike i Bazela.

"Srećan sam što sam ušao u anale rumunskog fudbala koji ima dugu i uspješnu evropsku tradiciju. U najvećem broju utakmica bio sam prvotimac, a najljepše trenutke sam proveo u Ocelulu koji je u tom periodu osvojio svoju prvu titulu u 50 godina postojanja "rekao je Grahovac za "Glas Srpske".

Koliko je ostavio dubok trag u ovom klubu, svjedoči i podatak da su ga navijači proglasili za najboljeg golmana u istoriji Ocelula. Rastanak sa ovim klubom mu nije ostao u najljepšem sjećanju, jer je došlo do određenih sukoba sa čelnicima, ali je istakao da podršku navijača nikad neće zaboraviti.

Poslije kratkog boravka u turskom drugoligašu Kahramanmarasporu, Grahovac se vratio u Rumuniju i potpisao ugovor sa prvoligašem CSMS Jaši sa kojim se trenutno nalazi na pripremama. Ekipa je u nezavidnom položaju na tabeli jer trenutno zauzima 16. mjesto i nalazi se u zoni ispadanja, ali svi u klubu vjeruju da mogu izboriti opstanak. Da ni ekipi Ocelula ne cvjetaju ruže poslije odlaska Grahovca, dovoljno govori to što se nalaze na 17. mjestu i takođe im u nastavku sezone predstoji velika bitka da izbjegnu najgore.

"Želio bih da ostanem što duže u Rumuniji, jer sam ovdje stekao brojne prijatelje. Odlično govorim njihov jezik i odlično sam se uklopio u sredinu. Fudbal na prostorima bivše Jugoslavije nema sjajnu perspektivu i ne planiram uskoro da se tamo vraćam, ali volio bih jednog dana da stanem na gol reprezentacije Republike Srpske, to mi je jedina neostvarena želja", naglasio je Grahovac, koji je karijeru započeo je u srbačkoj Slogi za koju je nastupao u mlađim kategorijama. Potom je još kao junior otišao u crnogorsku Zetu iz Golubovaca, pa branio za Bratstvo iz Gračanice, te ponovo za Zetu. U sarajevski Željezničar došao je 2005. godine, a dvije sezone kasnije postao je član čačanskog Borca, gdje je igrao sve do odlaska u Ocelul.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC