• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halilhodžić preuzima Japan

Autor mondo.rs

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić nije mogao potvrditi ni demantovati pisanje japanskih medija da preuzima reprezentaciju “zemlje izlazećeg sunca”.

Japanski mediji danas su preplavljeni vijestima u kojima tvrde da je Vahid Halilhodžić, proslavljeni trener iz Bosne i Hercegovine najozbiljniji kandidat za selektora fudbalske A reprezentacije Japana.   

"Ne mogu ništa pričati o tome", bila je prva reakcija Halilhodžića, a na pitanje novinara agencije Anadolija da li je tačna informacija da je najozbiljniji kandidat za klupu Japana, popularno zvani Vaha, odgovorio je:  

"Imam kontakte. To je priča između mene i predsjednika Saveza. Ne, ne mogu vam ništa više reći u ovom trenutku".

Rekao je kratko i kako se u posljednje vrijeme "opekao zbog određenih izjava u medijima", te se izvinio što nije mogao ponuditi konkretniji odgovor, pri tome niti u jednom trenutku ne demantiravši tvrdnje japanskih medija.

Čelnici Fudbalskog saveza Japana smijenili su dosadašnjeg selektora Meksikanca Havigera Agirea, nakon što je Sud u Španiji potvrdio optužnicu protiv njega vezanu za namještanje utakmice.

U FS Japana novog selektora žele izabrati do 7. marta kada se nastavlja njihova nacionalna liga, a osim Halilhodžića, kažu da imaju još četiri kandidata za nasljednika Aguirrea.

Halilhodžić je sa velikim uspjehom bio selektor Alžira sa kojim je prošlog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu stigao do osmine finala, gdje je eliminisan od kasnijeg šampiona Njemačke. U bogatoj trenerskoj karijeri bio je i selektor Obale Slonovače.

Pred kraj prošle godine za selektora državnog tima Jablaničanina su željeli i u njegovoj rodnoj BiH. Međutim, odbio je ponudu čelnika Fudbalskog saveza BiH pod izgovorom da nije u pitanju novac, već da mu je potreban odmor.  

Popularne japanske sportske novine "Sankei Sports" u današnjem broju pišu kako je Vahid Halilhodžić odličan trener koji je Alžir odveo među 16 najboljih reprezentacija svijeta na Mundijalu u Brazilu. Navode i kako bi bio pravo rješenje za klupu Japana, te da je 62-godišnji Halilhodžić zemljak Ivice Osima, bivšeg selektora Japana i fudbalskog stručnjaka koji je u ovoj zemlji ostavio neizbrisiv trag.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC