• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riberi prelazi u Real Madrid, ali 2010.

Bilo bi previše da je prešao ove sezone. Frank Riberi, sudeći prema saznanjima španskog dnevnika "As", pojačaće Real Madrid, ali dogodine.

 Riberi prelazi u Real Madrid, ali 2010. Izvor: MONDO

Poslije kupovine Kake, Kristijana Ronalda, Karima Benzeme, Ćavija Alonsa i Raula Albiola, novi-stari predsjednik Reala Florentino Perez morao je da povuče ručnu.

Ipak, on se u nastojanjima da dovede i asa Bajerna iz Minhena, uprkos upornom odbijanju druge strane da pregovara, nije zaustavio dok posao nije dogovorio, uz to da realizacija uslijedi za godinu dana. Perez je, navodno, postigao dogovor sa Riberijevim menadžerom, Alenom Miljakijom, a kada bude došao na Bernabeu, Francuza će čekati bogati, petogodišnji ugovor.

Tada će formiranje druge generacije "galaktikosa", poslije one u kojoj su igrali Zinedin Zidan, Luis Figo, Ronaldo Nazario Da Lima, Dejvid Bekam, Roberto Karlos i ostali, praktično biti okončano, jer uz Kaku, Ronalda, Benzemu i Riberija naprijed, Real možda dovede neko zvučno pojačanje u odbrani. Iako to nikad nije bio prioritet menadžmenta...

Perezu ostaje 365 dana da razvije taktiku pregovora sa tvrdokornim Bavarcima, koji Riberija nisu željeli da daju za cijenu, koja nije bila približna onoj za koju su u Madrid stigli Kaka ili Kristijano Ronaldo. Taj stav imali su ove sezone, ali naredne biće u podređenom položaju, jer Riberiju ugovor sa Bajernom ističe 2011. godine.

Tržišni eksperti tvrde da Bajern narednog ljeta ne bi mogao da dobije više od 25 miliona evra za "čarobnjaka", koji ima 26 godina. Često se događalo da takvi transferi budu tajno potpisani već u toku sezone. Takav je slučaj bio sa Kristijanom Ronaldom.

Ukoliko Uli Henes i Franc Bekenbauer ostanu pri stavu da Riberiju ne dozvole prelazak u Real i narednog ljeta, sve što mogu je da ga zadrže do 2011. godine, kada će otići bez obeštećenja.

U tom slučaju, ljeta 2010. godine, Riberija bi moglo da zaštiti Internacionalno udruženje igrača FIFPro, koje bi preko Evropske komisije moglo da izdejstvuje bezuslovnu slobodu za Francuza, ukoliko bilo koji klub dobije njegovu naklonost i uplati između 16 i 22 miliona evra.

To do sada nije bio princip Florentina Pereza, koji insistira na dobrim odnosima sa najvećim evropskim klubovima i drži se parole da sve može da se dogovori za stolom. Drugim riječima, da se dozvoli novcu da govori.

Još jedna nezvanična informacija za kraj: Perez je bio voljan da Riberija plati 55 miliona evra ovog ljeta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC