• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Gol Kačara, Bajern se izvukao

Srpski reprezentativac golom donio pobjedu Herti nad Hanoverom. Igrali i Pejčinović, Subotić i Peković.

 BUNDES: Gol Kačara, Bajern se izvukao Izvor: MONDO

Gojko Kačar ne posustaje. U pripremnom periodu je, kada se vratio sa odmora poslije Evropskog prvenstva za mlade, tresao mreže Hertinih rivala u prijateljskim utakmicama. Trend je nastavio i u šampionatu Njemačke.

Već u prvom kolu Bundeslige donio je bodove berlinskom timu pogotkom u 82. minutu protiv Hanovera kod kuće. Pored Kačara, u minimalnoj pobjedi učestvovao je još jedan srpski internacionalc, Nemanja Pejčinović.

Novajlija u timu Lusijana Favra (pozajmljen iz Rada) odigrao je svih 90 minuta. Uprkos odlasku Marka Pantelića, Herta će i u ovoj sezoni imati dvojicu Srba u timu.

Radovao se i Neven Subotić. Nije bio strijelac, ali je njegova Borusija u Dortmundu, slično Herti, do očekivanog plijena stigla teško, autogolom "rezerviste" Kelna, Matipa, u 75. minutu.

Majnc, u čijem sastavu je bio Milorad Peković, "izvukao" je bod na svom terenu protiv Bajer iz Leverkuzena. Domaćin je poveo, gosti su preokrenuli u finišu prvog poluvremena, ali je Majnc stigao do remija pogotkom Gunkela u 81. minutu - 2:2.

Na gostovanjima su pobijedili Šalke u Nirnbergu (2:1), zahvaljujući dvostrukom strijelcu Kuranjiju, i Ajntraht u Bremenu (3:2). Za tim na čijoj klupi je sjedio kažnjeni Nikola Petković dva gola je postigao Grk Amanatidis.

Poslednji meč u subotu, duel dva tima koji su vodili glavnu riječ prošle sezone u jesenjem dijelu prvenstva, a potom ostali bez titule - završen je remijem.

Prvi put u Bundesligi u Hofenhajmu, istoimeni tim je igrao protiv Bajerna iz Minhena i izborio remi - 1:1 (1:1).

Tačnije, remi je izborio Bajern, jer je domaćin na svom novom stadionu bio bolji tim, a Hofenhajmu je poništen gol čist kao suza pri rezultatu 0:0.

U 10. minutu, kapiten tima Sejad Salihović izveo je "skraćeni" korner pravo na čelo novom defanzivcu tima, bivšem asu Herte, Josipu Šimuniću, a Hrvat efektno glavom poslao loptu iza gol crte, od stativu. Iako se i bez usporenog snimka vidjelo da je lopta ušla u gol, sudija ga nije priznao, tako da se Rensingova reakcija rukom može smatrati odbranom.

Veliki previd Bajern je iskoristio 15 minuta kasnije, a u međuvremenu ponovo na centaršut Salihovića, još jedan reprezentativac BiH, Vedad Ibišević tukao je glavom tik pored stative. Ibiševiću je ovo prvi zvanični meč poslije više od šest mjeseci pauze zbog povrede ligamenata koljena, prošle zime.

Tada se Ibišević povrijedio na pripremama u Marbelji i kao prvi strijelac Bundeslige propustio ostatak sezone, a Hofenhajm sa prve, do kraja sezone pao je na sedmu poziciju na tabeli.

Novopečeni Bavarci, Hrvati Ivica Olić i Danijel Pranjić bili su akteri vodećeg gola Bajerna. Na pas Altintopa, Pranjić je uputio centaršut sa desnog krila, a Olić iz prve, ljevicom savladao Tima Hildebranda - 0:1.

Nije dugo to bio aktuelan rezultat. Da će Hofenhajm i ove sezone biti efikasan, pokazali su Vajs, Ibišević i Obasi u 41. minutu. Prvi je centrirao, drugi šmekerski odložio loptu na nogu Obasiju, a ovaj iz prve matirao Rensinga - 1:1.

U drugom poluvremenu, najbolju priliku imao je najskuplji plaćeni igrač Bundeslige, Mario Gomez. Do skoro napadač Štutgrta, a sada Bajerna pogodio je stativu iz mrtvog ugla.

Novi trener Bajerna Luj Van Gal na startu sezone nije mogao da računa na standardne Franka Riberija, Martina Demikelisa, Miroslava Klozea i Luku Tonija.

Bundesliga, 1. kolo:

Borusija (D) - Keln 1:0
/Matip 75a/

Nirnberg - Šalke 1:2
/Mintal 88 - Kuranji 36, 51/

Verder - Ajntraht 2:3
/Ozil 12p, Sanogo 44 - Amanatidis 6, 41, Fenin 71/

Herta - Hanover 1:0
/Kačar 82/

Majnc - Bajer 2:2
/Hogland 5, Gunkel 81 - Derdjuk 39, Kisling 40/

Hofenhajm - Bajern 1:1
/Obasi 41 - Olić 25/

Nedelja

Bohum - Borusija (M) 15.30
Frajburg - Hamburger 17.00

Petak

Volfsburg - Štutgart 2:0
/Misimović 71, Grafite 82/

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC