• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Laktašani protutnjali kroz Tuzlu!

Napadač Laktaša Vladimir Karalić het-trikom srušio Slobodu u Tuzli (3:0), a prvak BiH Zrinjski u trileru u Travniku osvojio samo bod (3:3).

 PREMIJER BiH: Laktašani protutnjali kroz Tuzlu! Izvor: MONDO

Nakon poraza u prvom kolu od banjalučkog Borca (2:0) na svom stadionu, Laktašanima nisu davane prevelike šanse u gostima protiv Slobode.

Međutim, izabranici Milana Milanovića kao brzi voz protunjali su Tušnjem, a najzaslužniji za ubjedljiv trijumf gostiju svakako je Vladimir Karalić, koji je za samo 15 minuta tri puta pogodio mrežu Denisa Mujkića.

Sloboda je na startu drugog poluvremena smanjila pogotkom Senada Mujića, ali su Laktašani preko Borislava Mikića u 62. minutu ovjerili prva tri boda na svom kontu. Tuzlaci su do kraja golom Sulejmana Smajića uspjeli još samo da ublaže ubjedljiv poraz.

Šampion BiH Zrinjski je na "Piroti" odigrao utakmicu za pamćenje. Domaćin je vodio na poluvremenu golom Feđe Dudića, u nastavku su Mario Ivanković iz slobodnog udarca, te Igor Žuržinov, poslije kornera, donijeli preokret.

Mostarci su potom u finišu stigli do "plus dva" i tada se činilo da će upisati prvi trijumf u novoj sezoni, ali u sudijskoj nadoknadi vremena domaćin je uspio da iščupa remi – 3:3.


Prijedorski Rudar osvojio je prvi bod u Premijer ligi BiH, odigravši neriješeno sa Čelikom (1:1), dok je sarajevski Olimpik, koga s klupe vodi Husref Musemić, protiv Veleža u Vrapčićima upisao prvi poraz - 4:1.

"Rođeni" su nakon "petarde" sa Travnikom u prvom kolu (5:0), ponovo demonstrirali napadački i veoma efikasan fudbal, koji odavno nije viđen na terenima Premijer lige BiH.

U posljednjoj subotnjoj utakmici banjalučki Borac upisao je drugu pobjedu u šampionatu. Na  Gradskom stadionu savladao je Leotar - 2:0.

Izabranici Velimira Stojnića, iako su igrali pred praznim tribinama u Banjaluci zbog kazne od dva meča bez prisustva publike, koju je banjalučkom klubu izrekao FS BiH nakon incidenta protiv Slavije u prošlogodišnjem prvenstvu., zasluženo su stigli do trijumfa i diobe prvog mjesta na tabeli sa mostarskim Veležom, koji ima bolju gol razliku.

Premijer liga BiH, drugo kolo:

Travnik - Zrinjski 3:3
(Dudić 15, Selimović 77, Sarajčić 82 - Ivanković 50, Žuržinov 67, Dolić 73 )

Rudar - Čelik 1:1
(Kušić 52 - Isaković 28)

Sloboda - Laktaši 2:4
(Mujić 47, Smajić 79, Čehajić 88 - Karalić 27, 32, 42, Mikić )

Velež - Olimpik 4:1
(Zaimović 3, Čolić 34, 78, Džafić 87 - Spalević 71)

Borac - Leotar 2:0
/Ćorić 35, Ljubojević 37/

U nedelju:

Modriča - Sarajevo
Željezničar - Široki Brijeg
Slavija - Zvijezda


TABELA: Velež 6, Borac 6, Zvijezda (-1) 3, Leotar 3, Laktaši 3, Željezničar (-1) 3, Modriča Maksima (-1) 1, Olimpik 1, Sloboda 1, Sarajevo (-1) 1, Čelik 1, Rudar 1, Zrinjski 1, Travnik 1.Široki Brijeg (-2) 0, Slavija (-2) 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC