• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi skinuo krunu Mančesteru

Engleski prvak, Mančester junajted, predao je Čelsiju nacionalni Superkup (Komjuniti šild) u spektakularnom susretu na Novom Vembliju.

 Čelsi skinuo krunu Mančesteru Izvor: MONDO

Pobjednik je dobijen tek izvođenjem jedanaesteraca - 4:1, pošto je poslije 90 minuta bilo 2:2.

"Crveni đavoli" su vodili na poluvremenu golom Nanija, ali je Čelsi pogocima Rikarda Karvalja i Frenka Lamparda preokrenuo rezultat. Vejn Runi u sudijskoj nadoknadi je svom timu donio šansu da osvoji trofej sa "bijele tačke".

Junak penal serije bio je golman Čelsija Petr Čeh. Odbranivši udarce Gigsa i Evre, gotovo sam je donio četvrti Komjuniti šild na Stemford bridž.


Ovo je bila mala osveta Čelsija za poraz iz 2007. godine, kada je Junajted slavio takođe poslije izvođenja penala.

Novi menadžer, Italijan Karlo Anćeloti, tako je osvojio trofej u prvoj zvaničnoj utakmici na klupi Abramovičevog kluba.

Igrači oba tima pokazali su u nedelju zbog čega fudbal ima toliko poklonika. Demonstrirali su spektakularan fudbal, prepun golova, šansi, trčanja, preokreta i taktičkog nadmudrivanja.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je prvo poluvrijeme za Čelsi, a onda ga je zamijenio Žoze Bosingva. Ivanović je već u šestom minutu propustio stopostotnu priliku, kada je sa pet metara pogodio prečku Mančesterovog gola.

Junajted je poveo upravo poslije kiksa Ivanovića, kojeg je Nani prošao "lažnjakom", oštro šutirao iskosa sa lijeve strane i matirao Čeha - 1:0.

Uslijedile su propuštene šanse Parka i Berbatova na jednoj, a Malude i Anelke na drugoj strani, da bi Čelsi početkom drugog poluvremena izjednačio. Maluda je centrirao na peterac, golman Ben Foster izbacio loptu (možda uz prekršaj Drogbe) samo na glavu Karvalja, koji je bez problema poslao u mrežu - 1:1.

Nani je u 62. minutu povrijedio rame, zamijenio ga je Antonio Valensija i osam minuta kasnije postao "krivac" za vođstvo Čelsija.

Mihael Balak ga je faulirao, on je ostao da leži, a igrači Čelsija nisu postupili u duhu fer-pleja i izbacili loptu izvan igre. Uslijedila je brza kontra, Drogba je asistirao Lampardu, a ovaj kroz ruke Fostera, uz malu pomoć stative, donio prednost "plavcima" - 1:2.

Uslijedili su protesti igrača Mančestera uz salve zvižduka sa tribina za Balaka i Lamparda, ali sudija Kris Foj je samo pokazao da je gol regularan.

Tvorac pogotka za 2:2 bio je "neuništivi" Rajan Gigs. Velšanin je uputio "loptu sa očima" u šesnaesterac prema Runiju, ovaj se stuštio ka golu i rutinski lobovao Čeha...

Sportska pravda time je bila zadovoljena, ali pošto je podjela plijena bila nemoguća, sreća "sa kreča" pogledala je Čelsi.

Sve golove iz regulranih 90 minuta, ali i penale, pogledajte na našem portalu www.mtsmondo.com.

Mančester junajted - Čelsi 2:2 (1:0)
/Nani 10, Runi 90+3 - Karvaljo 52, Lampard 70/

PENALI

Lampard 0:1
Gigs - Čeh brani
Balak 0:2
Kerik 1:2
Drogba 1:3
Evra - Čeh brani
Kalu 1:4

MANČESTER JUNAJTED: Foster, Evra, O’Šej (Fabio 76), Ferdinand, Evans, Kerik, Flečer (Skols 76), Park (Gigs 75), Nani (Valensija 62), Runi, Berbatov (Oven 75).

ČELSI: Čeh, Ivanović (Bosingva 46), Karvaljo, Teri, Kol, Esijen, Lampard, Obi Mikel (Balak 65), Maluda (Deko 78), Anelka (Kalu 84), Drogba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC